Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tortasutes utan megmaradt fel...

Tortasutes utan megmaradt fel liter habtejszin alap. Otletek mit keszitsek belole?

Figyelt kérdés
2010. aug. 13. 13:37
 1/7 anonim ***** válasza:
fagyit
2010. aug. 13. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen megeszem, írj :D <3
2010. aug. 13. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Leirnad elso valaszolo a fagyi receptjet?
2010. aug. 13. 13:44
 4/7 anonim ***** válasza:

Csinálj csokoládéhabot:


* 7 dkg étcsokoládé )

* 1 dkg vaj

* 1 dl habtejszín vagy tejszín

* 1 tojás


Elkészítés


1. A csokoládét törjük darabokra, és olvasszuk meg egy forró víz felé helyezett üveg vagy fémtálban. (Tipp: a csokoládét nem szabad közvetlenül a tűzhelyen olvasztani) Adjuk hozzá a tojás sárgáját és a vajat – keverjük el alaposan. Hagyjuk kihűlni.

2. Ha natúr tejszínt használunk, keverjük habosra - majd a tojásfehérjét verjük fel egy habverővel kemény (de nem szolid!) habbá ( tipp: akkor jó, amikor dombok keletkeznek és a hab elválik az edény falától).

3. A tojáshabot és tejszínhabot adjuk óvatosan a csokoládé masszához, közben keverjük lassan egy lapos fakanállal.

4. Töltsünk meg hat üvegpoharat a krémmel – tegyük be a hűtőszekrénybe minimum3 órára, de inkább egy éjszakára.

5. Tálalás előtt díszítsük tejszínhabbal, csokoládé darabokkal vagy darált dióval, mogyoróval

2010. aug. 13. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
semmi extra a fagyi: gyümit pépesítesz, tejszínt és joghurtot teszel bele + kis mézet, ahogy fagy néha kavard át
2010. aug. 13. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez itt egy egyszerű gyümi fagyi:


Kb 1 kg hámozott, gyümölcs, apróra vágva.

* 2 dl sűrű tejszín

* 15 dkg cukor



* A gyümölcsöket megmossuk, egy turmixgéppel eldolgozzuk a cukorral és a tejszínnel. Szűrőn kétszer átpréseljük.


* Fagylaltgép nélkül: A leszűrt masszát egy fagyálló edénybe öntjük, lefedjük, és betesszük a mélyhűtőbe, majd óránként egy elektromos habverővel átdolgozzuk -legalább 3-szor.

* 90 dkg földieper

* 20 dkg málna

* 2 dl sűrű tejszín

* 15 dkg cukor


Elkészítés


* A gyümölcsöket megmossuk, egy turmixgéppel eldolgozzuk a cukorral és a tejszínnel. Szűrőn kétszer átpréseljük.

* Fagylaltgépbe tesszük és követjük a gép használati utasítását. Áttöltjük egy fagyálló fedeles tálba, és fagyasztóban tároljuk.

* Fagylaltgép nélkül: A leszűrt masszát egy fagyálló edénybe öntjük, lefedjük, és betesszük a mélyhűtőbe, majd óránként egy elektromos habverővel átdolgozzuk -legalább 3-szor.

Tálalás előtt legalább 20 perccel tegyük át a hűtőszekrénybe.

A fagyasztás utolsó fázisában gyümölcspürét vagy likőrt is adhatunk a fagyihoz

2010. aug. 13. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Gesztenyepüré!!!!!!A tetején tejszínhabbal.
2010. aug. 13. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!