Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek nincs rossz íze a...

GretaThunberg kérdése:

Szerintetek nincs rossz íze a vajjal készített szószoknak?

Figyelt kérdés
Tésztához való szószokra gondolok, ezeknek általában vaj vagy tejszin az alapja (kivéve persze amikor paradicsom). Én múltkor kivételesen vajjal próbáltam tejszín helyett, de olyan szar íze lett a vaj miatt hogy újra megcsináltam, most kevesebb vajjal, de ugyanúgy ott maradt az a rothadt íz. Am a vajnak semmi baja volt, nyersen nagyon finom volt ám. Ti is vagytok ezzel így? Vagy lehet csak más féle vajjal kéne főzni?

2021. jan. 26. 12:41
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
En is tejszinnel szertem, max azt csinalom vajjal aminek tenyleg az az alapja. Amugy szerintem sincs jo ize
2021. jan. 26. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
92%
Mert tömény. Szerintem nem jó szósznak. Max. szószba jó egy kis vaj is. De hogy vaj legyen az alapja, nagy része, az nem jó.
2021. jan. 26. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
96%

Vajas szószokhoz általában tej is kerül, legalábbis nálunk.

Nincs így rossz íze szerintem.

2021. jan. 26. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
97%
Olyat még sosem csináltam,aminek konkrétan a vaj volt az alapja. A tejes/tejszínes szósz + vaj az bevett módszer nálam,de nem a vaj dominál,kellemetlen ízt sem érzek rajta
2021. jan. 26. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A vaj és tejszín nem helyttesíthető egymással, azon kívül a mártásokba, ételekbe a vaj nagyon is finom. A besamelbe is van vaj, és hozzá tej is.
2021. jan. 26. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A vaj zsiradék a tejszín meg nem.

Vajat használni tejszín helyett olyan, mintha olajat tennél valamibe sajt helyett.

Tökéletesen érthetö, ha ilyen esetben túl zsíros és túl vajas íze lesz az ételnek, de nem azért, mert vajat használtál hozzá, hanem mert rengeteget tettél bele.

2021. jan. 26. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem még életemben nem ettem vaj alapú szószt. Melyek azok?
2021. jan. 26. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

#6 nekem sajnos még kis arányban tejszín mellett is berontotr az íze. Na mindegy ezek után már nyugodtan elhagyom.


#7 hogyha nem is vaj alapú, de olyat láttam több receptben is ahol nagy arányban (1/3, 1/2) tettek bele vajt. Pl sajtszósz receptekbe láttam ilyet.

2021. jan. 26. 16:12
 9/9 anonim ***** válasza:
83%

Sajtszósz szerintem besamel mártásból az igazi, plusz sajtot olvasztva bele. De abban is tej van a vaj mellett, nem szimplán vaj alapú mártás.


De ha teljesen ki akarod kerülni a vajat, akkor mascarpone + tejszín összefőzve, fűszerezve (só bors szerecsendió plusz nálam fokhagyma, anélkül semmi nem az igazi :D), és ízlés szerinti sajtot kell ebbe is beleolvasztani. Ez olyan igazi nyúlós sajtszósz lesz, rakottasokra ráöntve rásütve imádom.

2021. jan. 26. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!