Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Krumplikrokett kérdések?

Krumplikrokett kérdések?

Figyelt kérdés

Sokszor próbáltam krumplikrokettet készíteni, különbözö receptek alapján, de eddig sosem lett olyan, mint ahogy szerettem volna, vagy amilyen máshol szokott lenni.

Lehet hajában fött krumpliból készíteni, vagy csak vízben fött krumpliból?

Lényeges a krumpli fajtája?

Mivel szoktátok füszerezni a krumplit?

Hogy készítitek el a masszát, hogy ne legyen túl tömény, de ne is lágyuljon el?

Mit lehet csinálni, hogy sütés során ne szívja meg magát olajjal? (Nem akarom sütöben készíteni)

Mit lehet csinálni, hogy sütés során ne pukkadjanak ki, szép, egyenletes hengerkék legyenek?


Ha valakinek van tényleg jól bevált receptje, kérem, azt is küldje el.


Elöre köszönöm mindenkinek, ha segít.


(A keress rá a neten, rengeteg recept van, stb válaszokat kerüljük el, ezen már régen túl vagyok.)



#Krumplikrokett
2021. márc. 13. 12:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én krokettet mindig maradék krumplipüréből készítek, ami már nem gusztusos, felmelegítve pláne nem. Szóval a keverék,amiben van ugye vaj vagy margarin, tej, vagy tejszín, már meg van "gémberedve" kb 1 napja a hűtőben. Ebbe teszek egy felvert tojást, sütőport,némi lisztet, úgy fűszerezem, ahogy eszembe jut.Akkor ez ismét visszamegy a hűtőbe, célszerűen estétől reggelig.Ha már ismét megkövült, lehet belőle rudacskákat hengeríteni, vagy bepanírozni rendesen, vagy csak prézlibe beleforgatni.Sütésig ismét a hűtőben tartózkodik. Elkészítéskor kell csak elővenni, kisütni, nekem minden rendben szokott lenni vele.
2021. márc. 13. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

"lisztes" fajtájú krumpliból jó!


[link]

2021. márc. 13. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.


Ez a kihütött változat kifejezetten érdekes ötlet, erröl még nem is hallottam.

Meg a linket is köszönöm.

2021. márc. 13. 13:54
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
3: a gnocchi-nál is ugyanez a "trükk", a kihűtés - hogy ne essen szét a tészta, mikor formázzuk, ill. főzzük.
2021. márc. 13. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Ezt nem tudtam, pedig igen régen (és általános vélemény szerint jól) fözök, de a krumplis tésztából készült ételekkel hadilábon állok! Még egyszer köszi az infót!
2021. márc. 13. 14:02
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem gondoltam, hogy ennek lennének módozatai.:)


2-3 szem krumplit megfőzök - vagy héjában, vagy héj nélkül - összenyomom, liszt, só és összegyúrom. 1,5-2 cm vastagságúra nyújtom, felvagdosom, alakra sodrom, forró zsiradékban kisütöm.

Semmi prézli, semmi panír, mégis frissen ropogós lesz a külseje.


Én nem teszek bele zsiradékot, sem tojást mert akkor szerintem lágy és kenődős lesz. Nem turbózom sütőporral, mert ha nincs benne tojás, akkor értelme sincs.

Valóban jó lisztes krumpli kell hozzá, de erre abszolút érvényes, hogy minél egyszerűbb annál finomabb.

2021. márc. 13. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

6-os: Köszi a választ.

Ebböl mennyi krokett lesz kb? Hány embernek elég? (Tudom, nem lehet egyértelmüen megmondani, de tájékoztató adat jó lenne. Köszi!)

2021. márc. 13. 14:09
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

#7

Hát fogós kérdés!

Ha azt feltételezzük, hogy a krumpli 60 dkg, akkor liszt kell hozzá a fele, azaz 30 dkg (megvallom, én már nem mérem), akkor attól függően, hogy mekkora kroketteket csinálsz (nekem 6-7 cm-ek) minimum 30 db lesz, de inkább több.

Hogy hány embernek elég, erre nem tudok válaszolni, étvágyfüggő, meg hogy mi mellé van. Egy marhavadas önmagában laktató, ehhez kevesebb fogy, egy teázós vacsoránál önmagában fogyasztva meg több.

2021. márc. 13. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszi, a krokettek mérete meg száma már valamennyire segít besaccolni!


Tulajdonképpen egy családi recepthez (betyárfalatok a mamámtól, más, mint ami a neten is található) adnám, az kb a vadas kategória.

2021. márc. 13. 14:24
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én a krokettemhez szoktam rakni egy kis sajtot is, nagyon feldobja.

Először kifőzöm a krumplikat héjastól, majd megpucolom és összetöröm. Megvárom, hogy elhűljön, és mehet bele a liszt, reszelt sajt, tojás, só, szerecsendió és apróra vágott pertrezselyem. Ezeket mind összegyúrom és megformázom. Ezután a hagyományos módon kipanírozom, és kisütöm. Nekem egy adag kb 15 darabot tartalmaz.

2021. márc. 13. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!