Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ez régebben is bevett taktika...

Ez régebben is bevett taktika volt pörköltnél, vagy csak spórolós megoldás?

Figyelt kérdés
rendelünk egy vendéglőből egy ideje ebédmenüt. sajna azt kell tapasztaljam hogy a sertéshúsos dolgokat, pörkölt, tokány, bármilyen apróhús jellegűt hanyagolnunk kell, mert a húson rendszeresen rajta hagyják a kövér részeket. kérdezném hogy ez természetes valahol is, és így szeretik az emberek, csak azért vagyok finnyás mert a környezetemben mindig sovány húsból volt elkészítve? próbálok visszagondolni iskolai menzára, (idén leszek 31) de még ott sem rémlik ez. szóval természetes is lehet, vagy csak így spórolnak a mennyiséggel, mit gondoltok?
2021. máj. 27. 21:50
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Az íze miatt fontos a zsíros részek - de az anyukám mindig úgy csinálta, hogy a letisztított húskockák mellé belerakta a kövér részeket a főzés idejére, és a végén kivette.


De nagyon sokan szeretik a "cupákos" húsokat, szóval nem mindenki steril húskockákat eszik...

2021. máj. 27. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/23 anonim ***** válasza:
86%
Addig kéne főzni ezeket a részeket, amíg teljesen bele nem olvadnak a szaftba, valszeg az időt spórolták ki a receptből.
2021. máj. 27. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/23 anonim ***** válasza:
69%
Sok helyen készül így. Szerintem undorító, de mindenkinek más a jó.
2021. máj. 28. 00:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/23 anonim ***** válasza:
13%
Mócsingos ehetetlen. Azért csinálják így, mert többnek látszik a hús. De eleve kriminális, mert nokedlihez adják köretnek a pörköltet mindenhol, nem úgy ahogy azt az étlapról sugalmazzák. A tisztességes az lenne, ha 1 adag pörkölt mellett fél adak nokedli lenne, vagy 2 pörkölt mellett 1 nokedli. Mármint a jelenleg odaadott mennyiségeket tekintve. Dehát akkor nem lenne gazdag ember a tulaj, hiába mérné bőven a habot amit Vendelin kihoz.
2021. máj. 28. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/23 anonim ***** válasza:
56%
Klasszikus vendéglátós taktika!
2021. máj. 28. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

#4: otthon olyan arányban tálalod, ahogy a legjobb..


Hidd el, hogy a vendéglátásban megvannak a szabott mennyiségek. Utána tudsz nézni, hány dkg hús egy adag a különféle ételfajtáknál. Húsból általában 15 dkg! Az átlag magyar otthon simán a dupláját eszi, mert ugye nagy a mélyszegénység... :-D

2021. máj. 28. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/23 anonim ***** válasza:
93%

Itt van egy korábbi kérdés alól, az illető szakácskönyvből másolta ki:


https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__2..


Cs. nélküli hús: 10-15dkg/fő


Csontos hús: 15-20dkg/fő


Húsból gulyásnak, vagdaltnak 8-10dkg/fő

2021. máj. 28. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/23 anonim ***** válasza:
58%
Húsból! De nem mócsingból.
2021. máj. 28. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/23 anonim ***** válasza:
54%
Megnéztem az egy "régi szakácskönyvből másoltam" Nem írta ki a nevét se, azt se milyen régi. Vajon mennyi a ma hivatalos? Vagy mennyi egy tányér leves űrtartalma?
2021. máj. 28. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/23 anonim ***** válasza:
89%

Utána tudsz nézni, vendéglátóipari tankönyvekben is! Fenn van egy csomó a neten!


Hidd el, hogy ennyi a "fejadag".

2021. máj. 28. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!