Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miylen pörköltnek nevezik és...

Miylen pörköltnek nevezik és a sertés melyik részéből főzik?

Figyelt kérdés

Sziasztok, az érdekelne hogy mikor disznóvágáskor szokták főzni azt a bizonyos pörköltet bográcsban, valami fokhagymás pörkölt, az a disznó melyik részéből szokták főzni?

Általában puliszkával(aki nem tudná, kukoricalisztből készült úgymond főzelék, na mindegy értitek ti :D) szokták enni.

Szóval a kérdésem az lenne milyen pörköltnek nevezik, és a sertés melyik részéből főzik?

Válaszaitokat előre is köszönöm.



2021. szept. 4. 21:53
 1/9 anonim ***** válasza:
61%
Ilyet még soha nem hallottam, hogy disznóvágáskor pörkölthöz puliszkát adnak! Meg a pörkölt sem fokhagymás, hanem paprikás!
2021. szept. 4. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
A disznó torosról beszélsz? Amikor Erdélyben voltam, akkor készített az egyik nagynéném. De az tényleg nem pörkölt. És igaz hogy csinált mellé puliszkat de ugyanakkor főtt burgonyát és savanyú káposztát is mellé.
2021. szept. 4. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
88%
Amúgy a dagadó vagy a tarja ajánlott ez étel elkészítéséhez.
2021. szept. 4. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
80%
Na ez nekem nem világos, disznóvágáskor soha nem csinálunk pörköltet, olyankor toros káposzta készül mindig. Reggel meg persze hagymás vér.
2021. szept. 4. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
81%

Egyetértek a 4-essel.

Nem pörkölt, hanem toroskáposzta, a húst nem főzik, hanem sütik (akár fokhagymásan, bográcsban, zsírban) dinsztelt/sült savanyú káposzta és elvileg itt kész is. Ellenben vannak tájegységek - pl. Szabolcs egyes részei - ahol puliszkát is készítenek hozzá.

2021. szept. 5. 00:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
84%

Tessék Kérdező, itt a recept:

[link]

2021. szept. 5. 00:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
82%
Disznovagaskor a szertartashoz tartozik hogy a diszno minden reszebe belekostolnak es ezzel meg is vendegelik a tarsasagot. Ilyenkor nem rendes (paprikas) porkolt keszul, hanem inkabb fokhagymas abalo lebe kerul minden, hogy elvegyek a sertes friss izet, majd utana megy be a kemencebe (minden foldi joval - akar kaposztaval is).
2021. szept. 5. 06:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
20%
Mit disznolkodtok? :D
2021. szept. 5. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
83%
Puliszka kukoricadarából van, nem lisztből
2021. szept. 5. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!