Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kacsát hogyan süssem meg?...

Kacsát hogyan süssem meg? Kaptam hízott kacsát,fogalmam sincs hogy kezdjek neki. Ötletek?

Figyelt kérdés
2021. szept. 25. 18:42
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Rengeteg sült kacsa recept van a Google - ban. Kezdőknek is. Szerintem keress egy szimpatikusat.
2021. szept. 25. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

https://www.youtube.com/watch?v=1_5mPrB7lkk


De kacsasütő tál vagy egyéb olyan sütőbe tehető fazék, amibe szorongatás nélkül belefér, kelleni fog.

2021. szept. 25. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
Már régen nem csináltam, de úgy emlékszem, négyfelé kell vágni. Ne kell sózni, vizet aláönteni, egy hagymát mellé dobni, puhára párolni, majd sütőben pirosra sütni. Lehet kezdettől sütőben csinálni, csak le kell fedni. A pirításhoz már le kell venni a védőt (alufóliát).
2021. szept. 25. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
86%
#fedőt
2021. szept. 25. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
93%
#Be kell sózni. Bocs, a telefon kijavította
2021. szept. 25. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi lett a nyertes módszer?


Sok recept van, a hízott, kövér kacsát, libát a nagyszüleim, szüleim sokszor egyszerűen sütötték meg, mint ahogy a disznótorokban a tepertőt sütötték ki.

Feldarabolták, "alkatrészeire" szedték, és berakták egy jó nagy edénybe, öntöttek alá kevés vizet, és a tűzhelyen (nem sütőben) kisütötték a zsírt, a zsírban pedig megsült a hús.

A csontos részeket nem rakták bele (nyak, far, hát, de a kövér bőrt igen, abból lett a tepertő, az adta a zsírt, és a májat csak lenyegesen később, amikor már majdnem kész volt.

Semmiféle fűszer nem ment bele, a már kész sültet sózták meg fogyasztás előtt.

Ezt csak a valóban kövér, hízlalt kacsák, libák esetében művelték.

2021. szept. 28. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha van cserépedényed, aztasd be 1 éjszakára, tegyél alulra birsalmat és rá a sózott kacsát (egészben, és ne vagdosd be) rá a fedő és megsutod, ha a teteje megsült megforditod és az alját is pirosra sütöd. Cserépedényben omlani fog róla le a hús :)
2021. szept. 28. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!