Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Duplafalú tejforraló edényben...

Duplafalú tejforraló edényben elkészítve nem ég le a zabkása?

Figyelt kérdés

Gyakran eszem kását reggelire. Viszont előfordul, hogy lekap az alja, mert nem tudok egyhuzamban a tűzhely mellett állni. Gyümölcsöt szoktam közben mosni, darabolni.

Arra gondoltam, hogy vennék egy duplafalú edényt, hátha abban nem égne le.



2021. nov. 5. 18:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Meddig főzöd?

Csak mert nekem sosem volt még ilyen gondom.

Épp csak felforr,aztán hagyom kicsit állni,de rajta hagyom a meleg főzőlapon.

Vagy melóhelyen mikró..

2021. nov. 5. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekem se kapott még le soha. Nem lehet hogy azért kap le mert túl sokáig főzöd?

Felforr, lejjebb veszed a hőt, kb 3-4 percet fő, közben félúton egy keverés és elzárod. Amíg befejezed a mosást, addig még kicsit sűrűsödik.


Serintem miel a főzési idővel van baj, a duplafalú se fog segíteni

2021. nov. 6. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Úgy szoktam csinálni, hogy amikor felforr, akkor a lehető legkisebbre veszem a lángot (sajnos gáztűzhelyem van), és onnantól főzöm kb. 10 percet. Azért ennyi ideig, mert többnyire nem a lágy, hanem a nagyszeműt fogyasztom, annak meg kicsit több idő kell.

Mondjuk még az lehet a gond, hogy egy régi, alacsony falú, kis zománcozott edényben készítem (már időszerű lenne beszereznem másik edényt, csak nem tudom melyik lenne a legjobb).

De köszönöm a tippeket.

2021. nov. 6. 18:03

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!