Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tejsavóhoz citromsavat adtam,...

Tejsavóhoz citromsavat adtam, de nem akar kicsapódni a szárazanyag?

Figyelt kérdés

Sajtot készítettem egy kezdő szett segítségével, és szerettem volna a visszamaradt tejsavóból ricottát/ordát készíteni.


Hozzáadtam a citromsavat, felmelegítettem kb. 90 fokig, azonban csak 1-2 kisebb pehely vált ki. Miért?


Az íze jelenleg pont kellemesen savanyú, nem tudom, hogy ennél több citromsav kéne-e bele.


Előre is köszönöm a segítséget!



2022. dec. 20. 20:48
 1/2 A kérdező kommentje:

Cserpes tejet használtam, szóval nem teljesen friss tejet. De csak pár napig tárolható hűtőben is, és csak "magas hőmérsékleten kezelt" van ráírva.


Ezért is választottam sajtkészítéshez, és arra majdnem tökéletesen alkalmas is volt. Lehetséges, hogy ricottához már mégsem elég "friss"?

2022. dec. 20. 20:50
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Vagy alacsony volt a zsírtartalma.Próbálj házi tejet venni.
2022. dec. 21. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!