Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell úgy pizzát sütni,...

Hogy kell úgy pizzát sütni, hogy a feltét ne száradjon meg?

Figyelt kérdés

250 fokra tudom felmelegíteni a sütőt, pizzakövet is használok. Van egy pont a sütés vége előtt, amikor elkezd bugyogni a paradicsomszósz, illetve az olaj (egy kis olivaolajat szoktam rá tenni a feltét fölé). Innentől pl. a mozzarella sem marad szépen egyben, hanem pici buborékos lesz, és meg is keményedik.


Ezt ki lehet valahogy kerülni?



2022. dec. 26. 19:17
 1/8 anonim ***** válasza:
25%
Próbáld meg üresen elősütni a tésztát.
2022. dec. 26. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem túlsütöd egy jó tésztának nem kell 12-15 percnél több vagy sok a feltét. Amugy alapvetően a sorrend a pizzaszos sajt feltét én még a tetejére is szoktam rakni azért kicsi sajtot,mert én ugy szeretem
2022. dec. 26. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 Noren1989 ***** válasza:
11%
Exanyósom lefedve csinàlta az első 15percben.
2022. dec. 26. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

A pizzatésztát nem szokták elősütni.

A pizzát nem kell még 12 percig sem sütni, szóval ezeket a kommenteket nem nagyon tudom hova tenni.

2022. dec. 26. 22:15
 5/8 anonim ***** válasza:
88%
Nem szokták elősütni, meg 12 percig sem kell. Ha ezekkel nem tudsz mit kezdeni, akkor vegyél pizzasütő kemencét és süsd meg 350 fokon!
2022. dec. 26. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A mozzarellának pont az a lényege, hogy szétfolyjon. Ha neked megkeményedik, akkor valami ócska fajtát használsz, ami nem pizzára való.
2022. dec. 27. 02:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
59%
A pizzára a feltét nagyrészét utólag! teszik rá (pl a pármai sonka), nem sütik össze.
2022. dec. 27. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Ne kövön süsd, hanem minél vastagabb vaslapon, az könnyebben átadja a hőt a tésztának. Minél közelebb a felső fűtőszálhoz, ami közben lehetőleg éppen izzon. Akár a hőlégbefúvást is bekapcsolhatod, én be szoktam, és 300 fokon sütöm, így 120 másodperc. Szerintem így 250 fokon is elkészül 3 (max. 4) perc alatt, de kísérletezni kell. És mivel lassan sütöd (sütöm), így a magasabb hidratáció előny. Nekem 65% már elég jó, de 70%-al még jobb, csak akkor már elég nehéz kezelni egy átlagos pizzalisztből készült tésztát.
2023. márc. 24. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!