Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kifli receptet kérhetek, ahol...

Kifli receptet kérhetek, ahol nem lesz sűrű, tömör a tésztája megsülve?

Figyelt kérdés
Kipróbált receptet irjatok mert nem tudom mit rontok el de mindig tömör lesz. Pedig ugyanúgy csinálom ahogy le van írva.
2023. márc. 9. 16:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
24%
Nem.
2023. márc. 9. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
1es mi nem?
2023. márc. 9. 17:07
 3/15 anonim ***** válasza:
67%
Ez nem kérdés, hanem kérés az olvasók felé
2023. márc. 9. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Inkább írd le elöször azt a receptet, amit most használsz, illetve azt is, hogy hogyan sütöd. Amíg nem tudjuk ezeket, addig nehéz kideríteni, mi lehet a gond egyáltalán.

Lehet, hogy a recepted rossz, de az is lehetséges, hoyg nem megfelelöen vagy nem elég ideig keleszted, illetve a sütés is okozhatja, hogy nem lesz jó az eredmény.

2023. márc. 9. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:

Rendben bemásolom. De más ilyen kifli receptekkel is igy jártam.

[link]

2023. márc. 10. 05:28
 6/15 anonim ***** válasza:

Az összetevök aránya nagyjából stimmel, habár én kevesebb élesztöt szoktam használni. Maga a recept nem jelenik meg nálam, a kérdés a kelesztés meg a sütés.

A dagasztás után szobahömérsékleten (nem elömelegítet sütöben, vagy hasonló helyen) letakarva kelesztem elöször fél óráig, utána átgyúrom, újrakelesztem, amíg kb duplájára nö, ez legtöbbször kb egy óra. Ez után borítom deszkára, újra átnyomkodom, kinyújtom, formázom és tepsire rakom.

Még 15-20 perecig pihentetem/kelesztem, utána hideg sütöbe teszem, a sütöt kb 180 fokra kapcsolom. Amíg a sütö melegszik, a tészta még kel.

A sütö aljába (a tepsi alá) egy lapos edénybe meleg/forró vizet teszek, hogy göz keletkezzen, mert akkor magasabbra feljön.


Nem tudom, mennyire más ez a módszer, mint ami a receptben van.

2023. márc. 10. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:

Hozzávalók

60 perc

8-12 adag

50 dkg finomliszt (átszitálva)

5 dkg lágy vaj vagy margarin

25 g friss élesztő

3,5 dl langyos tej

1,5 tk só

1 ek cukor

Elkészítés

1. lépés

1 dl langyos tejbe az 1 ek cukor felét feloldom és belemorzsolom az élesztőt hagyom kb. 10-15 percig hogy felfusson.

2. lépés

Amíg az élesztő felfut, addig átszitáljuk a lisztet, beletesszük a sót a maradék cukrot és a vajat, majd ha az élesztő is kész az is mehet bele. A tejet apránként adagoljuk hozzá. Ha kész vagyunk a tészta gyúrásával, meleg helyen letakarva hagyjuk duplájára kelni.

2023. márc. 10. 14:03
 8/15 A kérdező kommentje:
Nekem is van forró vizes edény a sütőben. Én nem szoktam átgyúrni kelés után, szerintem akkor lelapul.
2023. márc. 10. 14:04
 9/15 anonim ***** válasza:
#2: Nem kaphatsz.
2023. márc. 10. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
A többszöri átgyúrástól sokkal lazább, finomabb lesz - több évtizedes tapasztalat.
2023. márc. 10. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!