Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A sertéscomb bár omlós, de...

A sertéscomb bár omlós, de mégis mindig száraz marad belül, ha pörköltöt készítek, erre van valami megoldás, esetleg valami pác előtte?

Figyelt kérdés
2023. márc. 14. 10:04
 1/5 anonim ***** válasza:
27%
Túlfőzöd vagy ami kevésbé valószínű (mert iszonyatosan vizes most már minden hús) hogy nincs alatta az a szükséges mennyiségű kevés víz, nem tud megpárolódni.
2023. márc. 14. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
84%

A comb nem feltétlen pörköltnek való, lapocka jobb hozzá.

Másrészt egyáltalán nem kell alá vizet tenni, enged annyit, amennyi szükséges, a húst a hagymás zsiradékon át kell pirítani - amíg színt kap, nem csak megforgatni és utána a saját levében párolni, amíg megpuhul.

Ha nem pirítod meg, akkor kiszárad, meg akkor is, ha vízben fözöd és nem análkül párolod.

2023. márc. 14. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha mégis commból csinálod a rózsa,vagy dió része ajánlott.

De jobb inkább lapockából

2023. márc. 14. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
83%
Nekem az vált be, hogy a húskockákat először kis adagokban csak a zsiradékon körbepirítom, és félreteszem. Minden más utána jön, és a már bepaprikázott szaftba teszem vissza őket puhulni. Kicsit időigényes és macerás, de 100%-osan működött eddig, nagyon jó volt belül is a hús.
2023. márc. 14. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Zsírosabb húst kell használni, pl. lapocka.
2023. márc. 14. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!