Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Cukrászok, pékek hogyan...

Cukrászok, pékek hogyan csinálják a kalácsot nagyon foszlósra és a piskótát nagyon puhára?

Figyelt kérdés
Gondolom használnak valami adalékanyagokat, de mit? A kalács otthon sose olyan jó, mint némelyik pékségben, fogalmam sincs, mitől tud olyan puha és könnyű lenni. Piskótából is sokat próbáltam már, de mindig ugyanolyan a végeredmény. Elmegy, de néha pékségekben sokkal finomabb, egész más az állaga. Nagyon puha és nagy olyan nedves, nem szívja meg magát. Ötletek?

2023. máj. 4. 22:31
 1/6 anonim ***** válasza:
62%
Valamit nagyon rosszul csinálsz. Otthon mindig minden tészta sokkal finomabb lesz, mint bármelyik cukrászdában, pékségben. Próbálj ki más receptet. Nekem könyvben van nagyon jó kalács receptem, nem tudom linkelni. Piskótát nehéz sütni az tény, de ha jól van leírva, jó a sütőd, jól szabályozható a hőfok meg a sütési idő, akkor jól kell sikerülnie.
2023. máj. 4. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Jobb fajta cukrászdákra és pékségekre gondolok, ahol tényleg finom dolgok vannak.
2023. máj. 4. 23:44
 3/6 anonim ***** válasza:
45%

"Otthon mindig minden tészta sokkal finomabb lesz" már miért lenne? Ne becsüljük már le a cukrászokat és pékeket pls. ők is emberek és ugyanúgy dolgoznak vele és igenis vannak amiket sokkal finomabbra tudnak amit otthon senki nem tud leutánozni.

Kérdező: Nézz receptet az álábbi csatornákról mindent elmagyaráznak és nagyon finom receptjeik vannak:


[link]


[link]

2023. máj. 5. 02:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

"Otthon mindig minden tészta sokkal finomabb lesz, mint bármelyik cukrászdában, pékségben."


Egyrészt ízlés kérdése, másrészt ha nem tud sütni, nehezen lesz finomabb.


Kerdezo, a nagyuzemi cukrászatokban a piskótát jilk pasztaval készítik, ez egy emulgealo szer. Illetve a hagyományos különvalasztott tojássárgája és tojashab helyett egész tojással verik fel.

2023. máj. 5. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
90%
Kedves utolsó jól mondja.Akkor verik fel egyben , ha teszenek bele jilk pasztát.Sok cukrászdában és manufaktúrában külön verik fel még mindig :-) (mint ahogy én is ) egy cukrász
2023. máj. 5. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
73%
Szaktudással.
2023. máj. 5. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!