Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van olyan recept oldal,...

Van olyan recept oldal, könyv, csatorna vagy bármi, ahol a só és bors mennyiség is megvan adva?

Figyelt kérdés
2023. jún. 5. 08:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%

Minden receptben meg van adva, de a konyha nem kémiai laboratórium. A süteményekben valamivel nagyobb pontosság kell ugyan, de az sem olyan hű de.

A csípetni, mokkáskanálnyi, evőkanálnyi (ezen belül csapott, púpozott) és hasonlóknál pontosabbat ne nagyon várj, legfeljebb olyan nagy konyhák esetében, ahol akár száz adag ételt is készítenek egyszerre.

2023. jún. 5. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
90%
Mivel a só és a bors mennyisége is ízlés kérdése, senki sem fogja tudni megmondani, neked mennyi a megfelelő mennyiség belőle.
2023. jún. 5. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
87%

Az egyéni ízlésen kívül más befolyásoló tényezők is vannak, ami miatt nem lehet mindent pontosan grammra meghatározni.

Pl. só esetében lehetnek olyan alapanyagok, amelyek maguk is sósak, de nem mindig egyformán. Pl. ha van az ételben füstölt szalonna, az is ilyen. Az egyik sósabb, és nem kell még külön sózni. A másik kevésbé, és egy keveset utána kell sózni.

2023. jún. 5. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Annyit tudok mondani h ha nagyon érdekel a téma, akkor kiszámolod az alapanyagok tömegét, majd grammos mérlegen a sót, aztán megpróbálsz mondjuk 1% alatt maradni. Borsot csak szemmértékre lehet.
2023. jún. 5. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
63%
Mindenbe kell egy csipet só.
2023. jún. 5. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 A kérdező kommentje:
Olyan férfi vagyok, aki még sose főzött. :D Beiem az ízlés szerint nem mond semmit. Ezért kérdeztem, hogy van-e olyan, ami pontosan megadja, mert az egy jó kiinduló lenne.
2023. jún. 5. 10:40
 7/15 anonim ***** válasza:
92%

Világos, de mást nem tudok válaszolni. Ízlés szerint azt jelenti, hogy főzés közben kóstolgatod. Ha kell még só, bors, akkor teszel még bele.

Egy tanács: hozzá adni még a tányérba is lehet. Elvenni nem tudsz.

2023. jún. 5. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ahhoz főzni tudni, hogy az ízlelésed működjön! Vagy nyelved nincs?! :)


Szórsz bele egy picit, aztán megkevered, megkóstolod. Ha neked ízlik, akkor jó, ha még nem érzed elégnek, akkor még teszel bele egy picit.

Mindig csak keveset, mert kivenni már nem tudsz!!


Nem véletlenül nem adják meg ezek mennyiségét a receptekben.

Feltételezik ugyanis, hogy ezt mindenki maga képes eldönteni..

Másrészt valóban a többi alapanyag sóssága is mérvadó.

2023. jún. 5. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Nincs.
2023. jún. 5. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Belecsípsz a sóba, és azt szórod az ételre. Ez egy alap mértékegység.


Amíg nincs rutinod, a kulcs az legyen, hogy mindig inkább kicsit kevesebbet tegyél bele. Utánsózni szinte bármit lehet, de kivenni belőle nem. :)

(Nekem egyszer kezdő szakácsként sikerült úgy megsózni főzés közben valamit, hogy szó szerint keserű lett. Két falatot tudtam becsületből letolni, mert csóró egyetemistaként sajnáltam kaját kidobni, de több nem ment. :D)

2023. jún. 5. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!