Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sárgaborsófőzelékhez hol...

Sárgaborsófőzelékhez hol lehet venni sárgaborsót? Létezik konzerves is? Elég mondjuk fakanállal összetörni? Én úgyis jobban szeretem kicsit darabosan.

Figyelt kérdés
2010. okt. 12. 22:46
 1/10 anonim ***** válasza:
73%

Manapság már mindent lehet kapni=)

Én viszont javaslom,hogy inkább vegyél száras sárgaborsót,amit szintén mindenhol lehet kapni, vagy zacskóban ,vagy kimérni kell. Elég olcsó szokott lenni egyébként.

Főzés előtt egy éjszakát hagyni kell vízben állni, csak utána elkészíteni=)

2010. okt. 12. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
73%
Bármelyik boltban kapsz sárgaborsót. Nem kell azt összetörni, az teljesen szétfő. Vízbe odateszed egy kis sót teszel bele és ennyi, mér rántást sem kell bele tenni.
2010. okt. 12. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
40%

"vegyél száras sárgaborsót"


Az meg milyen? Én úgy tudom a sárgaborsó szárított héj nélküli fél borsókból áll.Van olyan ami sárga és van ami zöld.

2010. okt. 12. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
61%
=D Első vagyok, és természetesen szárazra gondoltam, nem szárasra...de azért nevettem magamon:)
2010. okt. 12. 23:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek:)
2010. okt. 13. 00:04
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Száraz, zacskós: olcsó és jó. :)

Egy-két lével mosd le, aztán abba tedd fel főni, amiben áztattad, nekem leglább is nagyanyám így tanította. Nehogy kuktába főzd, sárgaborsót nem szabad!

2010. okt. 13. 01:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

a közértekben a zöldségek, gyümölcsök mellett van zacskóban, olyan 220 ft körül.

többször át kell öblítened hideg vízzel, majd áztasd be pár órára. a legjobb, ha a főzési nap előtti napon áztatod be sima vízbe.

a főzés előtt újra öblítsd át. ennek ellenére habos lesz majd a főzővize, de ettől ne ijedj meg.

a borsó magától szétfő, de ha alaposan beáztattad, nem kell olyan sokáig főzni, és akkor a szemek is képesek megőrizni vmenyire a formájukat.

az sem árt neki, ha a borsó mellé egy szál sárgarépát is hozzáfőzöl, de azt nem muszáj :)

2010. okt. 13. 04:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

szia!ahogy a többiek írták, csak még annyit, hogy fedőt se

tegyél rá, mert állandóan képződik a kemény hab,és , ha kifut nagyon sok bosszúságot okoz. folyamatosan le kell szedni. én egy vékony fokhagymás rántással szoktam befejezni.

nagyon finom a tálaláskor tetejére szórt ropogós sült hagyma.

üdv.

2010. okt. 13. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Sárga borsót nem kell áztatni, viszonylag hamar fő. Piacokon a " magos"- nál érdemes megvenni, ott nem kapsz több éveset. Az első levét, ami habzik nyugodtan leöntheted. Tedd fel főni 1 leveskockával, sóval. Ha puha, berántod. Rántás: Füstölt szalonnát kis kockára vágsz, kisütöd, ráteszel 2-3 kanál lisztet, és pirosra sütöd, vigyázz ne égjen meg. Reszelj bele 3-4 gerezd fokhagymát. Pici pirospaprika. Hideg vizzel simára kevered, és beleöntöd a forró borsóba. Jól kiforralod. Félidőben vághatsz bele kolbászt, jó virslit. Készitheted füstölt hús főző levében.
2010. okt. 13. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek még egyszer a tanácsokat:)
2010. okt. 13. 20:58

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!