Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lett ragacsos a pizza...

Mitől lett ragacsos a pizza tészta?

Figyelt kérdés
Liszt, víz, cukor, sz. élesztő, olaj, só. Használtam már 2x és jó volt, de ma viszont megkelt és utána is ragacsos maradt a tészta. Lehet nem dagasztottam a gépben elég ideig? Tény, hogy kevesebb idő volt, mint máskor.

2023. júl. 4. 21:56
 1/6 anonim ***** válasza:
92%

Nem mindegy, hogy miből, mennyi van a tésztában, annak milyen a kezdő állaga a kelesztés előtt.

Melegben az élesztőgombák is gyorsabban szaporodnak, a tésztát túl is lehet keleszteni, de ha nincs megfelelően előkészítve, az is lehet a hiba.

2023. júl. 4. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
86%

Az is lehet hogy gyengébb volt a liszt és így kevesebb nedvességet vett fel

Az is lehet hogy ne dagasztottad ki eleg jol es akkor is kevesebb nedvesseget vesz fel

Nem elegendo pihentetesnel szinten

2023. júl. 4. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Nem baj, ha ragacsos, sőt az a jó, mert magas a víztartalma. Ha nem tudod kezelni, akkor lisztezzed.
2023. júl. 5. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
38%
Le kell kenni olajjal miután kigombócoztad,lehet ez miatt maradt ragacsos.Vagy túl lágy a tészta.Ha megkelt lisztezni és úgy nyújtani.
2023. júl. 5. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
78%
Ha ragad akkor túl kevés a Liszt/ túl sok a folyadék. H ragacsos kelesztés után akkor lehet hogy nem kelt meg eléggé.
2023. júl. 6. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
67%

A lepontozóknak unblock fogalma sincs a pizzatésztáról, de ezek szerint még egyszerű kenyértésztát sem láttak, ami tipikusan magas hidratáltságú tésztából készül.


A magas hidratáltságú tészta MINDENKÉPPEN ragad, akármit csinálsz. Speciális módszereket és eszközöket igényel a formázása, de attól az még ugyanolyan pizzatészta, mint akármelyik másik, csak magas a víztartalma. Mint mondtam, ha valaki nem szereti ezt vagy nem tud vele dolgozni, akkor fel lehet lisztezni, csak azzal elrontja a hidratáltságát. Kérdés, hogy mi a cél. Minél magasabb a hidratáltsága a tésztának, annál jobb lesz a pizza, tehát érdemes megtanulni kezelni.


Akinek ezek után is lepontozási ingere támadna, az legyen szíves nézze végig ezt a videót, minden el van benne magyarázva.


https://www.youtube.com/watch?v=tNzbB5IHqhc

2023. júl. 6. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!