Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen kakaó olvad el a...

Milyen kakaó olvad el a palacsintába ?

Figyelt kérdés

ápr. 29. 10:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
48%

Bármilyen ha van elég nedvesség



Melegtõl megolvadni por állagú cucc nem fog. Az a csokoládé, vagy csokoládé krémek (Nutella stb)

ápr. 29. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
48%

Úgy értem a por állagú kakaó nem olvad el, hanem felveszi a nedvességet, zsírt a palacsintából.

Ezekbõl ha krémes állagot akarsz, valamit adni kell hozzá.



Csokoládé tartalmaz elég zsiradékot, cukrot ami el tud olvadni vizonyos hõfokon.

ápr. 29. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
49%

"Úgy értem a por állagú kakaó nem olvad el"


Pontosan. Már pont bele akartam kötni. A cukor olvad, meg ezek a nuttella szerü förmedvények. A kakaó maga csak elkeveredik.

ápr. 29. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
92%

A kakó maga amúgyis hidrofób, taszítja a vizet.


Ezért vannak az ilyen instant kakaó italok keverve mással, ami beszívja, megköti a tejet vagy egyéb nedvességet.

ápr. 29. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
65%
Brumi.
ápr. 29. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
88%
Istant kakaó, ha azzal szórod meg. Vagy a tésztájába akarsz keverni kakaót?
ápr. 29. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
54%
A Nesquik jól oldódik, de rá lehet segíteni azzal is, hogy a palacsinta felületét vékonyan beecseteled vízzel és úgy szórod rá.
ápr. 29. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
78%
Melegtől a zsírt (pl. kakaóvaj stb) tartalmazók olvadnak el, de azt már csokoládénak hívják többnyire.
ápr. 29. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
38%
Elolvad mind csak a meleg palacsintába rakd bele.
ápr. 29. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
86%

Én sima holland kakaót használok. Meleg tejjel sűrű masszát keverek belőle, az megy a palacsintába.


A rendes kakaó nem elvad meg és nem tud annyi nedvességet magába szívni a palacsintából, hogy az állaga megváltozzon.

ápr. 29. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!