Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A Horváth Ilona féle paprikás...

A Horváth Ilona féle paprikás csirke receptet megírod, légy szíves?

Figyelt kérdés
Köszönöm.

2023. júl. 27. 12:26
 1/8 Woody2 ***** válasza:
54%

Hozzávalók: 1 csirke, 5dkg zsír vagy 3 és fél evőkanál olaj, 1 hagyma, fél dl tejföl, 1 kanál liszt , édes paprika, só , zöldpaprika és paradicsom, piros arany


Egy jó, paprikásnak való csirkét felszeletelünk (aprólékjából levest főzünk), egy fej reszelt hagymát 5 dgk zsiradékban fedő alatt világossárgára pirítunk, pirospaprikával megszórjuk, a csirkét beletesszük, sózzuk, és 2 dl vízzel felöntve fedő alatt puhára főzzük. Nyáron friss, télen mirelit paradicsomot, zöldpaprikát, illetve piros aranyat teszünk bele. Ha levét közben elfőné, vízzel pótoljuk. Ezután zsírjára sütjük. 1 dl tejfelt 1 kanál liszttel elkeverünk, besűrítjük vele a mártást, és a húsokkal együtt 2-3 percig forraljuk. Tálalásnál tetejére csepegtetjük a maradék tejfölt, és zöldpaprika karikákkal hintjük be. Galuskával tálaljuk. Ha öregebb baromfiból készítjük, pároláskor többször vizet öntögetünk alá.

2023. júl. 27. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
29%
Nem. Ott ülsz az internet előtt.
2023. júl. 27. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
77%

Szerettem Horváth Ilonát, de hihetetlen, hogy ezt a "receptet" ő írta volna, mert ez még egy menzán is szar lenne!


1)

Egy egész csirkéhez kell 2 nagyobb hagyma

2)

A hagymát nem reszeljük, hanem apróra vágjuk, mert reszelve egy trutymó lesz és nem lehet pirítani, padig az fontos.

3)

2 dl vizet??? ... okés, de akkor levest főzünk!

Nem teszünk rá vizet, legfeljebb 0,5 dl-t a paprikás hagymára.

A hús kidobja a levét és megfől abban.

4)

Milyen baromság, hogy elfő belőle a 2 dl. víz és töltögetjük fel további vizekkel?

Soha nem teszek vizet a paprikás csirkére és mihelyt saját levét kidobja, már szinte esik is szét a hús.

5)

A "liszttel behabarjuk" csak a kegyelemdöfés ennek a mosléknak!

6)

"Ha öregebb baromfiból készítjük, pároláskor többször vizet öntögetünk alá."

Még több vizet???

Az öregebb baromfit felénk nem csirkének hívják, hanem tyúknak és annak teljesen más az elkészítése.

2023. júl. 27. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
88%
Tényleg ez egy nagyon rossz recept, nekem is hihetetlen, Horváth Ilona írta volna. A hagymát sem fedő alatt pirítjuk, mert fedő alatt gőz keletkezik, abban meg nem pirul a hagyma. A reszelt meg különösen nem! Minden egyébben is egyetértek a 3-as válaszolóval.
2023. júl. 27. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
69%

Én sem teszek bele lisztet, mert a 2-3 hagymával lesz annyira sűrű zaftom, hogy a kész húsokat kiemelve elég csak a tejfölt hozzákeverni, egyet forralni rajta, húsok vissza és kész!

De aki szereti a liszt ízét, az csak tegye bele a vizes lébe/levesbe azt az 1 evőkanál lisztet, az ő dolga!

2023. júl. 27. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2023. júl. 27. 17:30
 7/8 mobidick ***** válasza:
100%
Elővettem az 1982-ben kiadott szakácskönyvét. Sajnos, de szóról-szóra így van benne! De ez az étel annyira alap, hogy soha meg sem néztem, mert kb. hat éves koromtól Édes Nagymamámmal főztünk együtt, és ez is a "repertoárom" között volt.
2023. júl. 28. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 Woody2 ***** válasza:
100%

Jól le lettem pontozva annak ellenére, hogy gyakorlatilag egyedül én válaszoltam érdemben a kérésre. :D

Egyébként magam sem pont így készítem a paprikás csirkét, de attól még ez az autentikus Horváth Ilona recept. ;)

2023. aug. 8. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!