Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi szódabikarbónát tegyek...

Mennyi szódabikarbónát tegyek 1 l tejből készülő palacsintatésztához, hogy vastag pal. T tudjak csinálni?

Figyelt kérdés
Nem érek rá sokáig sütögetni...Nálunk meg amugy is a palacsintatorta a menő,gondoltam simán jó ötlet megcsinálni vastag palitésztával. Csak olyat még nem csináltam,miben legyen más sűrűbb is legyen?
2010. okt. 23. 17:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én semennyit nem tennék bele, inkább sűrűbb tésztát csinálnék.
2010. okt. 23. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Tegyél bele kicsit több lisztet..,úgy sürübb lesz a tészta!
2010. okt. 23. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim válasza:
Attól lesz vastagabb ha teszel bele sütőport, ez a kelt palacsinta!és több cuccot teszel a tepsibe!Nem jó ha sürübb a tészta mert az már kemény lesz!
2010. okt. 23. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Sütőporral csinálom, és akkor szép nagyra feljön sütés közben.
2010. okt. 23. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:

Hát a sütőpor az majdnem szódabikarbóna! De végülis vehetek hozzá 1sütőport ha azt mondjátok avval jobb? Menjen bele az egész?

Egyébként a kelt palacsinta az az "élesztős palacsinta" nem? Mert ezen a variáción is gondolkodtam. Itt egy recept: [link]

2010. okt. 23. 18:06
 6/11 anonim válasza:
szerintem ki kell tapasztalni.többféleképpen csinálod és meglátod melyik ízlik jobban.kísérletezni kell!Én is úgy tanultam meg!a 3.-as voltam.
2010. okt. 23. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Hát oké,csak mivel az én palacsintám finom,elég érdekes lenne,ha egyszercsak "rossz" palacsintát csinálnék!:) Szóval egy kis változtatás miatt nem akarom elrontani,azért kérdeztem,hogy aki szokott ilyet az hogy. Nyilván ha az a mi ízlésünknek nem felel meg,legközelebb új verziót próbálok,vagy maradok a hagyományosnál... Na mindegy nem értem hogy lehet ilyet válaszolni!:) De azért köszi.
2010. okt. 23. 19:08
 8/11 anonim válasza:
Miért?Hogy válaszoltam?Úgy tetted fel a kérdést, mintha kezdő lennél.Én csak leírtam, hogy én hogy kezdtem a sütés-főzést.Egyébként aki tud palacsintát sütni, az azt is tudja,hogy nem lehet elrontani és a minősége legfőképpen a normális palacsintasütőn múlik!Üdv.: Szakács
2010. okt. 24. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Hát szerintem abból,hogy nálunk a palacsintatorta a menő,viszont most újításhoz kérek segítséget,abból nem az jön le,hogy kezdő vagyok,de bocs ha félreérthető volt a kérdésem. Szerintem azért sok múlik a tésztán,habár az tény,hogy ugyanaz a tészta teljesen különbözhet más-más sütőben elkészítve. Egyébként holnap lesz a nagy nap,amikor bevastagítom a tésztát a palitortához,szóval örömest veszem a további infókat még!:) Ha mást nem megcsinálom a fentebb belinkelt recept alapján,aztán lesz ami lesz (az élesztőset). Üdv!
2010. okt. 24. 19:16
 10/11 anonim válasza:

biztos lehetsz abban,hogy sütőporral legalább 2-szer vastagabb tésztát fogsz kapni és az íze sem lesz más!

az is segít rajta,hogy ha több cuccot teszel a serpenyőbe!

Légyszi majd írd meg hogy sikerült!

Üdv.: a Szakács

2010. okt. 24. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!