Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Aki szokott pizzát készíteni...

Aki szokott pizzát készíteni otthon, milyen sajtot használ hozzá?

Figyelt kérdés

Milyen típusú sajtot tesztek a pizzára? Illetve milyen sorrendben teszitek a tésztára a hozzávalókat?

Nem a mirelit pizzákra gondolok, hanem, amit te gyúrsz, készítesz teljesen.


márc. 4. 18:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%
Az olasz pizzára mozzarella jár, a tésztára paradicsom, feltétek jönnek, felülre kerül a sajt.
márc. 4. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
92%
Trappista, mozzarella, kék sajt, camembert sajt, feta sajt, füstölt sajt.
márc. 4. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálam ez mindig attól függ, hogy milyen a többi feltét rajta vagy milyen stílusú a pizza. Gondolok itt arra, hogy klasszikus magyar ami tele van mindenféle feltéttel vagy inkább vékonytésztás kevés nápolyi pizza jellegű.


De én tényleg mindenfélét szoktam használni. Például: Grana padano, pecorino romano, mozzarella, trappistáját, feta sajt, cheedar stb.. Tényleg attól teszem függővé, hogy éppen milyen jellegű a feltét és a tészta.


Pont a hétvégén vettem egy Svájci borral ízesített sajtot ami mellé szendvicsbe olíva bogyót, szárított paradicsomot és mortadellát ettem egy kis rukkolával. Szóval simán el tudnék képzelni belőle egy pizzát is, mert nagyon finom volt.


Én egyszer például csináltam egy olyan pizzát (az alap ötlet nem az enyém), hogy alulra mascarpone majd zöld pesto aminek a fő összetevője a pisztácia és végül pisztáciás mortadella és mozzarella sajt, valamit egy kis pirított pisztácia a tetején. Egy étteremben ettem egyszer egy hasonlót és az volt életem pizzája, így megpróbáltam lemásolni. :)

márc. 4. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
90%
Trappistát teszek, proli vagyok.
márc. 4. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
72%
szerintem az átlagmagyar "házi pizzára" a nagy többség vagy trappistát, vagy valamilyen azt utánzó olcsó sajtot. egy negatív tapasztalatom van, a Hajdú Kőrösi sajtkorong az -olcsó- kategóriából nem vált be mert nem olvad meg
márc. 4. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
48%

Trappistát vagy ami olcsó a boltban.


Alulra tubusos pizzakrém, majd sonka vagy szalámi, kukorica, hagyma, paradicsomkarikák, néha gomba, néha bacon, végül trappista sajt.

márc. 4. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
én pizzåra paradicsom szószt mozzarelåt reszert és karikára vågva is teszek ,zöldfüszereket ,de van hogy schwarzwald schinken is van rajta estleg grand padano sajt .
márc. 5. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
97%
Megadom neki a tiszteletet és mozzarellával készítem és a tetejére rakom a sajtot.
márc. 5. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
85%
Gasztroterror, de én trappistát. A család azt szereti
márc. 5. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
81%
8-as: kár, hogy csak egyszer lehet zöldet adni, a válaszod mindenképpen többet megérdemelne!
márc. 5. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!