Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha összeállítom a bejglit,...

Ha összeállítom a bejglit, lefagyaszthatom? Karácsonykor sütném ki.

Figyelt kérdés

Ha igy fagyasztható, ha kiveszem a mélyhűtőből kiolvasszam és aztán süssem, vagy egyenesen mehet a sütőbe?

Vagy süssem készre és aztán fagyasszam?


2010. dec. 13. 23:27
 1/6 anonim válasza:
Szerintem lefagyaszthatod és amikor akarod kisütheted.De szerény véleményem szerint úgy az igazi, ha nem fagyasztod le és miután összeállítottad a dolgot egyből kisütöd.
2010. dec. 14. 00:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem süsd ki most. A bejglit az eredeti receptek szerint legalább két hétig hüvös helyen fóliába csomagolva kell érlelödni hagyni, mert csak akkor lesz igazán finom.

Én már évtizedek óta legkésöbb ilyenkor megsütöm, folpakba csomagolom és a spájzba teszem. Eddig még soha nem száradt ki, nem penészedett be, és nagyon finom omlós lett. Csak javasolni tudom, hogy igy csináld, mindenki azt fogja kérdezni, hogy mit csináltál, hogy ennyire izletes lett!

2010. dec. 14. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Megsütve is lefagyaszthatod.
2010. dec. 14. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
07:37, megadnád a receptedet??
2010. dec. 14. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

A 07:37-es vagyok:


A receptem:


A tészta: 50 dkg liszt, 20 dkg vaj (NEM margarin), 10 dkg cukor, 2 tojássárgája, 2,5 dkg friss élesztö (vagy egy cs. száraz, de a friss a jobb), kb 1 dl tej.

A lisztet a vajjal eldörzsölni, a felfuttatott élesztöt és a tojássárgáját hozzádani meg annyi tejet, hogy nyújtható legyen. Négy részre osztani, fél cm-re kinyújtani.


Diós töltelék:

20 dkg darált dió, 20 dkg cukor, 1/2 dl tej, 1 cs. vaniliacukor, 5 dkg mazsola (1 ek rumban leáztatva).

Összekeverni, felforralni, és kihütve hasznáni.


Mákos töltelék:

20 dkg daal mák, 20 dkg cukor, 1 citrom leve és lereszelt héja, 1 cs, van. cukor, 5 dkg mazsola (1 ek rumban áztatva), 1/2 dl viz. Összekevernie, felforralni, kihütve tölteni.


Célszerü elöször a töltelékeket elkésziteni, amig a tészta készül, addigra ki tud hülni.


Két rúd diósat és két mákosat készitek, töltés után elöször 1 tojássárgájával megkenem, és HIDEG helyen fél órát hagyom, utána az 1 tojás fehérjével kenem meg, fél órát melegen hagyon kelni (ettöl lesz márványos). Hurkapálcával vagy kötötüvel sürün negszurkálom, 160 fokon aranybarnára sütöm (kb. fél óra). Rácson teljesen kihütöm, utána egyenként folpakba csomagolom, és hüvös helyen tartom legalább két hétig.

2010. dec. 14. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! És a receptet is, e szerint fogom holnap megsütni, és eltenni.


Boldog karácsonyt mindenkinek!

2010. dec. 15. 11:19

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!