Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írna valaki jó palacsinta...

Írna valaki jó palacsinta tésztát? Az enyém mindig száraz, pedig teszek a tésztájába olajat.

Figyelt kérdés
2009. febr. 3. 09:13
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
Tegyél pár cseppet a serpenyőbe is minden tészta előtt. eddig én sem találtam ki jobbat.:)
2009. febr. 3. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is mindig teszek a serpenyőbe olajat, de akkor is kemény maradt. Azt hallottam ha több szóda van benne mint tej akkor lágyabb lesz. Bocsi, pontos mértékeket nem tudok.
2009. febr. 3. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha vékonyan sütitek akkor is kemény marad..? Nekem csak a vastag reped el. A vékony akkor kemény, ha nem tűzforró az olaj, mert akkor magába szívja.
2009. febr. 3. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
75%
Én úgy szoktam, hogy ahány tojás, annyiszor 10 dkg liszt, pici só, és szódával, vízzel vagy tejjel (vagy ezek kombinációjával) felengeded. Olajat teszek a tésztába is és a palacsintasütőbe is egy picit.
2009. febr. 3. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
75%
Én szódával csinálom, több szóda mint tej, olaj a tésztába is, meg sütés előtt a serpenyőbe is, és jó vékonyakat sütök. Ettől függetlenül még mindig nem olyan mint a nagymamámé. Lehet azért, mert ő öntöttvas serpenyőben süti hm...
2009. febr. 3. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

15 dkg liszt

1 tojás

1 dl szódavíz

1 csipet só - cukor

3 dl tej.

Ha van turmixgép abba beleteszed 30-60 mp. kicsit hagyod állni és kész, a sütőd előre melegítsed mindig 1 csepp olaj, nekünk a piros pettyes tefál nem jön be csak a sima hagyományos teflon.

2009. febr. 3. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!