Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnatok egyszeru receptet...

Tudnatok egyszeru receptet adni pontos leirassal?

Figyelt kérdés

14 eves lany vagyok, es meg szeretnek tanulni fozni sutni... szuleim sajnos allandoan dolgoznak igy nem kerhetek tolluk segitseget...

tudnatok kezdoknek valo receptet adni?

pontos leirassal, szoval lepesrol lepesre mit hogyan csinaljak :D ha tudtok ojan tesztat is irjatok amit nem sutni kell ...


2011. ápr. 13. 18:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

én is 14 éves vagyok,és ez a kedvenc tésztám,mert egyszerű és nagyon finiii!!!:)

1. tegyél fel egy nagy lábosba vizet,majdnem teli!! ráa gázra,és megsózod+kicsi olaj..rá a teteje,és hagyd forrni,majd ha forr,beleteszed a tésztát,és hagyod ,rá a teteje,és utána mindig kostolgatod hogy mikor puha a tészta,utána ha kész,úgy érzed hogy puha,akkor leöntöd róla a vizet,és szürőbe a tészta,félreteszed!


2. serpenyőbe teszel egy kicsi olajat,és pirítasz rajta egy kis hagymát meg fokhagymát..utána teszel rá valami sonka szalámit,vagy házi sonkát kockázva,vagy VIRSLI,nagyon finom vele,vagy parizer,vagy pulykamellsonka!:)

mehet rá a tejföl,1 tubussal,aztán ízlés szerint majonéz,utána meg ízlés szerint mustár,Annyi mustár hogy legyen az a mustár színe.. aztán mehet bele egy kicsi sajtkrém,az a medve,utána megkóstolod,és már ha jó.rá a tésztára,és tetejére füstölt sajt..Hmmm nagyon finom,Jó étvágyat.

megcsinálod?:)

2011. ápr. 13. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, én nem tudok nagyon segíteni, de engem is érdekelnének a válaszok... kedves első, ha még visszatévedsz erre: durván mennyi idő ezt elkészíteni? :)
2011. ápr. 13. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
hamar megvan,a tészta ugyebár annyi amennyi:) de a szósz nagyon hamar megvan,mivel csak "összerottyantod" az összetevőket..NAGYON FINOM,főleg virslivel:)
2011. ápr. 13. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
73%

Gyakorlott háziasszonyként azt mondom, hogy az első válaszoló által írt - és szerintem nagyon finom - kaja elkészítési ideje max. 25 perc, mert:

- amíg azt várja, hogy a feltett víz felforrjon, a többi szükséges anyagot elő tudja szedni, a hagymát megpucolni stb.

- amikor a tésztát beletette a vízbe, és nem kell tétlenül várni, hogy az meg is főjjön. Közben nyugodtan megcsinálhatja a 2. pont alatt írtakat.

Így időt spórol és az egész az elejétől végéig max 25 perc, de lehet, hogy annyi sem.

2011. ápr. 13. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Húsleves, leírom én hogy szoktam csinálni.


Egy nagyobb csirkemell (ez a leves amúgy a kedvencem) megmosod, belerakod egy nagyobb lábasba felöntöd vízzel (hideggel) felrakod max lángon főni. Közben megpucolod a répákat (sárga, fehér) karalábé, egy hagyma egyben, egy egész krumpli, stb (lehet kapni csomagban leveszöldéget), feldarabolod a répákat megmosod és belerakod a levesbe. Én 3-4 kávéskanál sót szoktam bele tenni kezdésnek aztán ha még kell akkor ízesítek. Ha elkezd forrni a leves akkor leveszed kis lángra és kb 2órán keresztül hagyod magában főni, nem kell kevergetni, ja és fedőt tegyél rá. Mikor már majdnem kész (olyan másfél óra múlva) szoktam bele tenni egy teáskanálnyi vegetát, de sokan nem raknak a levesbe. Ha kell még bele só akkor teszel bele, de ne sokat egyszerre mert úgy könnyű elsózni. Hozzá cérnametéltet szoktam főzni aztán kész is.


Sajtos tejszínes almás csirkemell ( ez is egy kedvencem)


A csirkemelleket megmosod, kicsit ki kloffolod megsózod borsozod, aztán megforgatod lisztben és serpenyőben olajban vagy vajban hirtelen kisütöd, egy-egy oldalt olyan 2-3percig kell sütni. Közben vagy előtte megpucolod az almákat, kell kb 2-3darab alma, kiszeded a közepét felkarikázod. Ha kész a husi akkor az almakarikákat megsütöd ugyanebben a serpenyőben hogy puha legyen, ha ezzel kész vagy akkor egy tepsibe egymás mellé-alá pakolod a husikat, rá az almakarikákat, leöntöd 20%os főzőtejszínnel, előmelegített sütőbe berakod hogy a tejszín kicsit megsüljön, aztán kiveszed és rászórod a lereszelt sajtot és vissza a sütőbe amíg meg nem pirul, vagy ahogyan szereted. Amúgy ebből ki hagyhatod az almát ha nem szereted (amúgy nagyon finom), tejszínt is ki lehet hagyni de akkor szárazabb lesz. Ehhez amúgy sültkrumplit szoktam csinálni.


Madártej (egy kis édesség)


1 liter tejből:


Kell hozzá 4 db tojás, vagy 5, 4 evőkanál cukor, 1 csomag vaniliáscukor, 1 kanál finomliszt, 3 evőkanál porcukor.


A tojásokat szétválasztod 2 műanyag vagy bármilyen edényben. Én a habot vízben szoktam kifőzni. A sárgájába teszel 4 kanál cukrot és a vaniliáscukrot és 1 kanál lisztet. A fehérjébe 3 evőkanál porcukrot szoktam tenni. A vizet (nem kell sok) felrakod forrni, közben robotgéppel jó keményre vered a fehérjét. Ha a víz felforrt akkor kanállal beleszaggatsz habokat a vízbe, és egy kanállal (lyukacsos kanalat szoktam használni) kiveszed a habokat ha már jó (meg kell forgatni, és nem kell sokáig főzni olyan 20másodpercig szoktam egy adagot), belerakod egy tűzálló edénybe. Ha ezzel kész vagy akkor jól összekell keverni robotgéppel a sárgáját a cukorral lisztel, annyira hogy szinte kifehéredjen. Közben rakj fel tejet forrni. Ha már meleg a tej, akkor egy bögrényit hozzáöntesz a sárgájához, jól összevered, s mikor elkezd forrni a tej félre húzod, és nagyon lassan öntsd bele és kézi habverővel belekevered. ha benne van az egész, akkor visszateszed a tűzre és kevergesd kicsit, hagyd felforrni aztán kész is. Én utána egyből hozzászoktam keverni a habokhoz, egy levesszűrővel leszoktam szűrni azért, mert néha darabos lesz a tojástól.


Remélem tudtam valamit segíteni, ezeket tényleg nem tartom nehéznek, főleg a levest ami magában elvan. :)

2011. ápr. 13. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
73%

Ismét a gyakorlott vagyok! Paprikás-krumpli jöhet?

4-5 db krumplit megpucolsz és egy kisebb fej vöröshagymát.

Kevés zsíron (olajon) az apróra vágott vöröshagymát megdinszteled, belerakod a hasábburgonyát, átforgatod, és egy kevés törtpaprikával megszórod. Még mielőtt a paprika elkezdene égni rajta, felöntöd hideg vízzel (nem kell, hogy teljes egészében ellepje a krumplit), teszel bele sót. Ha van karikázhatsz bele virslit, vagy füstölt kolbászt. Ha felforrt, visszaveszed a lángot közepesre, néha belekavarsz, ha kell egy kicsit pótolod a vizet. Ha már a krumplit a fakanállal könnyen ketté tudod vágni, akkor biztosan megfőtt. Az egész (pucolással együtt) 20 perc alatt kész. Salátával de anélkül is jó.

2011. ápr. 13. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem a paprikás krumpli sem 20 perc. Attól finom, ha sokáig fő, a szaftja besürüsödik, a hagyma eltünik. A paprika, paradicsom szintén. Mehet alá füstölt szalonna, bőrke stb. Hosszú főzés adja meg az izletességét.
2011. ápr. 13. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Hmm, ezek tényleg jók lehetnek...Én is szeretnék megtanulni főzni, mert még nincs sok gyakorlatom benne! Ami viszont jó és finom, az a tejberizs...tudom nem nagy tudomány mindenki megtudja csinálni!!!! :) 15L
2011. ápr. 13. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
hat en meg azt sem :(
2011. ápr. 13. 19:53
 10/11 anonim ***** válasza:
70%

A gyakorlott vagyok!

Tejberizs: Először a tejet forrald fel abban az edényben, amelyben édesanyád szokta. (Erre általában van külön lábas rendszeresítve, ha nincs, teflonos végy elő)


Másik edényben tedd fel a felforrt tejnek kb. a felét, tégy bele kb. fél teásbögre (alaposan megmosott) rizst és egy gondolatnyi sót és egy kevéske cukrot. Ha felforrt, fakanállal kezdd el kis lángon kavargatni, vigyázz rá, ki ne fusson, ill. arra, hogy szeret leragadni! Ha a tejet elfőtte, kis adagot önts rá a másik fél literből, kb. 10-13 perc múlva már néhány szemet megkóstolhatsz, hogy mennyire puha. Addig fődz, míg teljesen megfőtt, de a tejet úgy adagold hozzá, hogy akkorra amit közben ráöntöttél, azt el is fője.


Ha kész, rakd tányérra, szórd meg cukorral, kakaóval, vagy ízesísd kedved szerint. Jó étvágyat.

2011. ápr. 14. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!