Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen kipróbált és finom...

Milyen kipróbált és finom citromtorta receptetek van?

Figyelt kérdés
Lehetőleg ne legyen nagyon túl bonyolult.
2009. márc. 5. 19:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Citromtorta recept



Hozzávalók:

22 dkg rétesliszt,

30 dkg cukor,

kis víz,

7 tojás,

1/2 csomag sütőpor,

citromhéj.


Krém: 3 dl tej,

3 dkg liszt,

10 dkg porcukor,

15 dkg vaj,

1 citrom leve.


Citrommáz:

20 dkg porcukor,

1 tojásfehérje,

1 citrom leve.


Elkészítés:

A cukrot annyi vízzel, ami befedi, sűrű sziruppá főzzük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és keverés közben hozzáöntjük a forró szirupot, és az elhabart tojássárgáját. Jól összekeverjük, belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Belereszeljük a citromhéjat, és vigyázva összekeverjük. Kikent, lisztezett formába öntjük, előmelegített, mérsékelt sütőben sütjük.


Elkészítjük a krémet: a lisztet és a fele cukrot elhabarjuk a tejben, és keverés közben sűrűre főzzük. A vajat a másik 10 dkg cukorral kikeverjük, belecsepegtetjük a citromlevet. Még egyszer átkeverjük a kihűlt péppel. A kihűlt tortát 3 felé vágjuk, megtöltjük a krémmel. Tetejére citrommáz kerül, ehhez a porcukrot a tojásfehérjével és a citromlével keverjük, míg a máz megsűrűsödik



ez nekem bevált

2009. márc. 5. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Citromtorta



Hozzávalók:


4 tojás

22 dkg porcukor

15 dkg liszt

½ csomag sütőpor

7 dkg olvasztott vaj

1 citrom reszelt héja, és leve


Bevonat: tortabevonó étcsokoládé


vagy: citromos máz


Hozzávalók a mázhoz:


30 dkg szitált porcukor

2 tojásfehérje

1/2 citrom leve


A tojások fehérjét a cukorral és a citromlével simára keverjük, a forró süteményre öntjük. (Ha a még langyos sütőben szárítjuk, amitől szép fényessé válik.)


Elkészítés:


A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, belekeverjük a sütőporos, szitált lisztet, a vajat, a citromhéjat, a levet, végül óvatosan forgatjuk hozzá a tojások keményre vert habját.


Sütőpapírral bélelt formában, jól előmelegített sütőben, 180 °C –on, kb. 30-35 perc alatt kisütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük.


Rácson hagyjuk kihűlni, gőzfürdőben felolvasztott, egy kis olajjal elegyített csokoládéval vonjuk be, vagy citromos mázzal.


Egyszerű, és nagyon finom, a citromos mázzal finomabban érvényesül a citrom íze, de ízlés kérdése, kinek melyik tetszik jobban.

2009. márc. 5. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Olasz citromtorta



Egyik kedvenc sütim ez a könnyű citromos torta. Leginkább a citromkrémjéért (a klasszikus olasz "cukrászkrém" citromosított verziója) vagyok oda, ezt töltöm a delizia al limonébe is és a citromos profiterolba is. Akinek nincs kedve a torta sütögetésére egy órát szánni, készítse el csak a krémet (akár dupla mennyiségből is), majd töltse azt poharakba némi gyümölcs kíséretével, így is isteni desszertet kap!


Hozzávalók: 6 kis tortához: 10 dkg liszt, 5 dkg vaj, 1 tojás, csipet só, 4 dkg cukor, 1 kiskanál sütőpor, 1 citrom lereszelt héja, fél citrom leve

Krémhez: 2,5 dl tej, 3 tojássárgája, 2,5 dkg liszt, 5 dkg cukor, 1 citrom lereszelt héja, egy citrom leve


1. A torta alapanyagaiból gyúrjunk tésztát, majd tegyük minimum 1 órára a hűtőbe pihenni

2. Nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm-re, és 8-9 cm átmérőjű tortaformával szúrjunk karikákat belőle. 8 formát vajazzuk ki és lapogassuk beléjük a tésztát

3. „Vakon” süssük ki a tortákat: tegyünk sütőpapírt a torták belsejébe, és szórjunk rá babot, így süssük 15 percig, 180 fokra előmelegített sütőben.

4. Vegyük le a babot és a papírt, még 5 percig süssük a tortákat

5. Készítsük el a krémet: keverjük a cukrot a tojás sárgákkal és a citrom levével habosra, adjuk hozzá a lisztet és a citromhéjat

6. Forraljuk fel a tejet, majd szép lassan csurgassuk bele a kifehéredett tojáskrémet, kb. 5 percig folyamatos keveréssel főzzük, hogy jó sűrű legyen.

7. A krémet töltsük a kisült formákba, majd 5-6 órára (de jobb egy éjszakára) tegyük a hűtőbe

2009. márc. 5. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

tésztához:

12 dkg liszt,

4 dkg vaj,

8 dkg porcukor,

1 db tojás.


krémhez:

3 és fél dl tej,

3 tojássárgája,

fél csomag vaníliás cukor,

1 dl citromlé,

7 dkg cukor,

reszelt citromhéj,

1 evőkanál narancslikőr,

zselatin.


habhoz:

2 és fél dl tejszín,

3 dkg porcukor,

1 csomag habfixáló,

1 citrom,

fahéj.


Elkészítés:

Morzsoljuk el a vajat a liszttel, majd gyorsan gyúrjuk össze a tojással, csipet sóval, cukorral. Formázzunk belőle cipót, tekerjük fóliába, és tegyük fél órára a hűtőszekrénybe. Melegítsük elő a sütőt, majd nyújtsuk négy-öt mm vékonyra lisztezett deszkán a vajas tésztát. Formáljuk kör alakúra, és béleljük ki vele a tortaformát. A tészta széleit hajtsuk fel, a felesleget késsel vágjuk le. Villával szurkáljuk meg, közepes lángon süssük aranyszínűre. A sült tésztát hagyjuk hűlni. Áztassuk a zselatint hideg vízben. A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral. A tejet forraljuk fel a vaníliás cukorral, szórjuk bele a reszelt citromhéjat. Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá a kikevert tojást. Forralni nem szabad! Nyomkodjuk ki jól a zselatint, és adjuk a meleg krémhez. Keverjük jól ki, és öntsük hozzá a narancslikőrt és a citromlét. Tegyük a krémet hűvös helyre, míg megdermed. Öntsük a kihűlt tésztára, és még pihentessük egy órán át a hűtőben. Közben a tejszínt a cukorral és a fixálóval verjük kemény habbá, csipet fahéjjal fűszerezzük. A habot kenjük a tojásos krémre. Díszítsük citromkarikákkal a szélét, hintsük meg a tetejét bőven fahéjjal.

2009. márc. 5. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Citromtorta

Hozzávalók:

# 10 egész tojás

# 10 evőkanál cukor

# 10 evőkanál liszt

# 1 sütőpor

# 2 vanílliás puding

# 1 liter tej

# 50 dkg sütőmargarin

# 4 csomag vaníliás cukor

# 20 dkg porcukor

# 1 citrom leve és reszelt héja



Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem. Mikor felverődött, kanalankét hozzáadom a cukrot, miközben tovább verem, míg kemény habbá válik. Egyenként hozzáadom a tojássárgákat és habbá verem. A lisztett összekeverem a sütőporral, és óvatosan összekeverem a habos masszával. Kivajazott kerek tortaformában 150 fokon megsütöm. A tejben megfőzöm a pudingot és a vaníliás cukrot. Kihűltöm. A margarint kikeverem a porcukorral, hozzáadom a kihűlt pudingot, a citrom levét, reszelt héját, és az egészet újra kikeverem. A kihűlt piskótát 4 részre vágom, megtöltöm a krémmel úgy, hogy az oldalaira és a tetejére is kerüljön.


Megjegyzés:

Félretehetünk egy kis krémet, és tortadíszítővel ízlés szerint díszíthetjük.

2009. márc. 5. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

nekem ez vált be


hozzávalók:

6 tojás 6 ek rétes liszt

6 ek kristály cukor

ebből piskóta.


vajas krém


20dkg rama margarin(kocka alaku)

20dkg porcukor


ezt habosra keverni(amig nem "recsg benne a cukor)


főzött krém


fél liter tej

4 ek finom liszt


addig főzni mig össze nem áll(csomó mentes)


ha kihűlt a vajas krémhez kell keverni és reszelt citrom héjjal citromnak a levével lehet izesíteni


Ui:

ezzel a krémmel bármilyen íz elérhető

szinezni is lehet,ételfestékkel.

a kakaós krém is így készül,csak akkor az ízek helyett kakaóport kell tenni bele


sok sikert.


remélem sikerül

2009. márc. 13. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!