Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sok tojasom van itthon, mit...

Sok tojasom van itthon, mit sussek-fozzek belole?

Figyelt kérdés
Koszi!
2009. márc. 11. 19:34
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Piskótát vagy tojásrántottát, de én még a lángost is eltudnám képzelni :)
2009. márc. 11. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
98%
Tojásos nokedli? ecetes salátával nagyon finom tud lenni :)
2009. márc. 11. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
98%
Madártej, rakott krumpli,tojásleves, bármilyen felfújt
2009. márc. 11. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
98%

kolbászos-tojásos tészta savanyú ubival

főzelék mellé tojáspörkölt

rakott krumpli

tojásos, hagymás krumplisaláta

kaszinótojás

tojásleves

főtt tojásból tojásos szendvicskrém

stefánia szelet

madártej

2009. márc. 11. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
98%
Tojáspörkölt
2009. márc. 11. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Koszike, sokat irtatok, rakott krumpli lesz:)))
2009. márc. 11. 19:59
 7/10 anonim válasza:
76%

Huha a tojasbol lehet sokmindent de fontos osszetevője a Palacsintanak ha vannak szeretteid rokonjaid hivd meg őket finom Palacsintakra!

A tojas meg egy nagyon jo dolog ha van Feherjeforras vannak direkt külön tojasfeherje porok!

1db tojas 5,4gramm köruli feherjet tartalmaz nos naponta 10 darab mar 50 gram de a sargajaval gondolj ki valamit

2009. márc. 11. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Tojáspörkölt, tojásos nokedli, tojáskrém, tojásleves, kaszinótojás
2009. márc. 12. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Töltött Tojás


* tojás

* gomba

* parmezán-sajt.


* 11 db tojás

* mustár

* hagyma

* só

* bors

* 3-4 gomba

* 6 dkg vaj

* 3 dkg liszt

* 3 dl tej

* 1/2 dl tejszín

* szerecsendió

* 6 dkg parmezán-sajt.



8 db keményre főtt tojást hosszában kettévágunk, a sárgájukat szitán átnyomjuk és edénybe tesszük.


Hozzákeverünk egy kis mustárt, finomra vágott metélőhagymát, sót, borsot, finom metéltre vágott, vajban pirított gombát egy darabka vajjal, az egészet összekeverjük, s a tojásokat ezzel megtöltjük.


Világos, vajas rántást készítünk, 3 dl tejjel felengedjük és 10 percig forrni hagyjuk, hogy sűrű mártása legyen.


Azután félrehúzzuk a tűzhelyről, 1/2 dl tejszínhez 3 tojássárgáját keverünk és ezt a mártással összekeverjük.


Teszünk bele sót, 6 dkg reszelt parmezán-sajtot és 3 tojás keményre vert habját. Jól összekeverjük.


Tüzálló edényt kikenünk vajjal és a mártás ból ujjnyi vastagon öntünk bele.


A töltött tojásokat rárakjuk és azután a maradék mártással újból leöntjük. Egy kis reszeIt sajtot szómuk rá és a sütőben villágosbarnára sütjük.

2009. márc. 13. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Koszi a jo kis receptet!:)
2009. márc. 13. 20:35

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!