Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehetne az ételeken...

Hogyan lehetne az ételeken spórolni?

Figyelt kérdés

A gazdasági világválság minket is elért. Nagyon a padlón vagyunk, de majd lesz valahogy....

Idáig úgy vásároltam, hogy ha volt vhol akciós hús, akkor abból többet vettem és beraktam a fagyasztóba. De már annyira gáz a helyzet, hogy már az is szinte üres, kb.2 heti kaja van benne.

Nem szoktam fölösleges dolgokat venni, csak azt ami kell, muszáj. De hogyan húzhatnám szorosabbra a nadrágszíjat?

Az a baj, hogy a párom cukros és rá oda kell figyelni, hogy mindig egyen meg hogy meglegyen a megfelelő szénhidrát bevitel. Tehát nem hagyhat ki egy reggelit sem.

Nem megoldás az sem, ha minden nap főtt krumplit meg pirítóst eszünk. Én mondjuk kifejezettem húsevő vagyok, nem vagyok se nyúl, se kecske.

Tudtok ötletet, tanácsot adni? Esetleg olcsó kaja recepteket?

Sajnos már nem tudunk miből elvenni, csak a kosztpénzből.


2011. máj. 25. 09:57
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Pedig más nincs, mint áttérni olyan ételekre, amik olcsóbbak.

A férjednek sajnos oda kell figyelnie, mit és mennyit eszik, tehát kifejezetten nehéz helyzetben vagytok.


Érdemes kipróbálni pár saját márkás terméket a nagyobb üzletekben, ami olcsóbb, mint ugyanaz a márkásból.

Sok ételt meg tudsz otthon csinálni olcsón, ha te készíted, pl. pizza, nudli, sült krumpli, májgaluska, és társai.


A száraz hüvelyeseket ehetik a cukorbetegek is, és elég olcsón meg is lehet oldani egy-egy ebédet, vacsorát.


A krumpliból, lisztből, hagymából már elég változatosan lehet főzni, nem csak főtt krumplit csinálhatsz.

Ehettek házi buktát, kalácsot, krumplis pogácsát, paprikás krumplit, leveseket, és még sok mindent.


A gulyáshoz kevesebb hús kell, ha babgulyást csinálsz belőle, és/vagy zöldséggel, csipetkével gazdagítod.


Több kérdés volt már itt is ebben témában, konkrét receptekkel, menü javaslatokkal, keresgélj kicsit.


Az a legnagyobb baj, hogy az ételeken sem lehet a végtelenségig spórolni, mert a végén megbosszulja magát.

2011. máj. 25. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

hát azért a krumplit is lehet variálni. például főzöl krumplit, összetöröd, bele liszt, kisnudlikat gyúrsz és kifőzöd, máris teljesen más. ha mondjuk sütsz ki mellé szalonnát, vagy csak zsírt olvasztasz és bepaprikázod máris kicsit olyan az íze mintha hús is lenne benne. vagy van ilyen kaja hogy borsópörkölt, vagy tojáspörkölt, ezek úgy készülnek hogy a borsót vagy a tojást készíted el pörköltösen, mintha hús lenne, paprikával borssal köménnyel, ezt mondjuk lehet enni nokedlivel, rizzsel. hát most csak ennyi jutott eszembe, de van itt pár oldal:

[link]

[link]

[link]

[link]

remélem segít

2011. máj. 25. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A húson is tudsz ám spórolni, ha pl. egész csirkét veszel. Sokkal olcsóbban jön ki, mintha darabonként vennéd még akciósan is! És olyan változatosan tudod felhasználni, ahogy csak bírod. Egy dolog állandó, a farhátból isteni a húsleves :)
2011. máj. 25. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes ráguglizni az "olcsó ételek"-re, egy csomó tök jó ötlet van.

Ha van kenyérsütőd, használd! Egy csomót lehet vele spórolni.

Jön a nyár, már érdemes kimenni a piacra, olcsón lehet zöldségeket venni.

A hússal csalj, ahol tudsz: pl. ne rántott húst csinálj rizzsel, hanem rizses húst, abba kevesebb kell. Csinálj rakott kajákat, azok viszonylag olcsók. Egyetek sok levest, telít és olcsó. Farhátból csináld vagy hasonló olcsóbb húsból.

2011. máj. 25. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A tésztákat is lehet variálni: sonkás tészta (nem kell rá sok sonka, bármilyen olcsó, bolti sonkát megveszel, megsütöd, rádarálod) darált húsos tészta paradicsomszósszal, a rizs is olcsó és változatosan el lehet készíteni. pl. Borsópörkölt: Úgy készíted el a borsót, hogy pörkölt alapra feldobod, megfőzöd, a végén ütsz rá egy vagy két szem tojást, rizzsel vagy nokedlivel tálalod. Tökfőzelék rántott parizerrel. (a parizer és a tök olcsó, kiadós, többször is lehet enni belőle) de a kedvencem az "újra hasznosított kenyér": Ha marad otthon szikkadt kenyér, vagy zsömle, beáztatod vízbe, jól kinyomkodod, majd ütsz rá két szem tojást, sózod, borsozod és nagyon kevés olajon serpenyőben kisütöd. Levesek mellé ajánlom. A tocsni hasonló, csak reszelt krumpliból készíted. Mellé fokhagymás zöldségleves isteni és szintén olcsó.
2011. máj. 25. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha megnézed a kaják szénhidrát-tartalmát, azt látod, hogy a belsőségek (akár sertés-marha-baromfi) szinte semmi ch-t nem tartalmaznak. Nugodtan csinálhatsz májból akár rántva, akár resztelt, vagy zúza-pörkölt. A pulyka-nyak pörköltnek. Elég sok husi van rajta, és az sem drága.

Ha szeretitek a pacalt, annak is 0 a ch-tartalma!


A cukkini, és minden tökféleség rántva tartalmasabb, mint főzeléknek és szerintem egy adag krumplipürével stb. néha elmegy.

De pl. tojás-pörköltet, vagy gomba-pörköltet is.

Zöldségfélét a piacon kistermelőtől vásárolj és ne a csarnokban. Náluk biztosan frisset és sztem olcsóbban is kapod.


:D Kedves első hozzászóló!

Ha utána nézel, pontosan a kenyér, tésztafélék és a száraz hüvelyesek tartalmazzák a legtöbb szénhidrátot, ami a legveszélyesebb dolog egy cukorbeteg számára. Éppen ezért gond náluk, hogy ha azokból csak igen mérsékelt mennyiséget ehetnek, a húsféle és a zöldség-gyümölcs ára pedig az eget veri, akkor a cukorbetegek mit is egyenek?

2011. máj. 25. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!