Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerű, finom tésztaételek?

Egyszerű, finom tésztaételek?

Figyelt kérdés
szeretnék tésztából valamilyen kaját csinálni,de már unom a szokásosakat.valami ötlet?:)
2011. máj. 28. 14:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Jó lenne tudni, hogy nektek mi a szokásos.


Amit szeretünk, az a


spenótos tészta: a fagyasztott (vagy megfelelöen elökészitett friss) spenótot nagyon kevés tejben felfözni, só-bors-fokhagymával izesiteni, kevés világos rántással süriteni és penészes sajtot (vagy más könnyebben olvadó fajtát) felolvasztani benne. Ez jön a kifött tésztára.


Camembertes tészta: camembertet (vagy más penészes sajtot) kevés fözötejszinben felolvasztani. Másik edényben egy fej vöröshagymát, két gerezd fokhagymát kevés vajon (NEM margarin) megpárolni, fél dl fehér borral felengedni, a sajtot hozzáönteni és sóval (asajt is sós, ezért óvatosan) meg borssal izesiteni, és a tésztára adagolni a tányérokban.

2011. máj. 28. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
86%

tésztasaláta: csigatésztát megfőzöl, hozzáteszel: majonézt, tejföl, sót, borsot, uborkát, paradicsomot, sonkát (ha szeretitek, akkor szalonnát is: persze pirítva) ezt jól összekevered, reszelsz rá jó sok füstölt sajtot, meg akár simát is, és így ezt az egészet be a hűtőbe.

[link]

2011. máj. 28. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 Tinker Bell ***** válasza:
100%

Bocsi utolsó de a tésztasalátának csigatészta alapot? Hmmm... érdekes!


Én is ezt akartam mondani, csak mi penne tésztával szoktuk csinálni és a hozzávalók: fehér paprika, kaliforniai paprika, uborka, sonka, a szósz: tejföl, mustár, majonéz, só.


A másik étel: jénaiba öntesz száraztésztát, szórsz rá kockázott szalonnát, sonkát és leöntöd teszín, víz, pizza vagy görög fűszerkeverék elegyével, sajtot reszelsz a tetejére, majd sütőben megsütöd.

2011. máj. 28. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
88%
Varga béles?
2011. máj. 28. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Boros tejszínes tészta

1 csomag penne tészta (vagy valami hasonló, csavart, rövidcső, farfalle)

1 db egész csirkemell felkockázva

1 db póréhagyma felkarikázva

1 db sárgarépa apróra vágva (a répa 4 részre vágva, majd

1 db vöröshagyma nagyobb cikkekre vágva (félbe, majd kb. 4-5 részre vágva)

3 gerezd fokhagyma

só, bors

szerecsendió

300 ml vagy 500 ml tejszín (ki mennyire szereti szaftosan)

1 dl vörösbor (vagy fehér, ami otthon van)

petrezselyem

vaj vagy olaj

Először is felteszem a tésztát sós, olajos vízben főzni. A felkockázott, besózott, beborsozott csirkemellet felteszem vaj és olaj keverékén sülni a póréhagyma, a hagyma és a sárgarépa társaságában. Amikor a husi kezd kifehéredni, akkor ráöntöm a bort és együtt hagyom párolódni (egy idő után kóstolás, hogy kell-e még bele só, és hogy a répa már elég puha már. Ha kell még főnie, akkor egy kis vizet vagy bort használjunk még).

Szinte majdnem elfő a lé, akkor ráöntöm a tejszínt (lehet még tejfölt is belerakni), szerecsendióval fűszerezem. Így rotyogtassuk tovább egy picit, majd nyomjuk bele fokhagymákat is. A végén megszórjuk aprított petrezselyemmel és kész is.

Mi ezt nagyon szeretjük!!!!!!!

2011. máj. 28. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
72%

Nem a levesbetét csigatésztára, hanem az orsótésztára, vagy esetleg szarvacskára gondolhatott az egyik kedves

válaszoló.

Színes orsótésztából és is szoktam tepsis egyveleget készíteni.Persze lehet normál tésztából is.

Fél kiló tésztát előírás szerint kifőzök.

Eközben egy közepes hagymát megdinsztelek, ráteszek 15-20 deka gombát, és kb 40-45 deka mexikói zöldségkeveréket.

Ha a zöldségek megpuhultak, teszek hozzá fél liter főzőtejszínt, vagy egy nagypohár tejfölt. sóval, borssal fűszerezem. egy nagy tálban összekeverem a tésztával, és

vajazott tepsibe öntöm. tetejére bőven szórok reszelt sajtot, ha van benne füstölt még finomabb.

De lehet a ragut egy kis sovány füstölt szalonnával kezdeni, utána a hagyma stb...

Ekkor, csak sima trappistát reszelek a tejére.

a sütőben csak addig sütöm, míg a sajt szép piros nem lesz.

2011. máj. 28. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
80%

Előző vagyok, persze egy kis hússal, virslivel, kolbásszal is lehet "szaporítani":)

üdv.

2011. máj. 28. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Spagetti sima paradicsomszósszal (üveges, passata di pomodoro), reszelt sajttal.

Olívaolajos-petrezselymes spagetti: olívaolaon meg kell futtatni a zúzott fokhagymát, rádobni a főtt spagettit, majd friss, apróra vágott petrezselymet (friss bazsalikom is mehet helyett), sajtot a tetejére (parmezán illik hozzá a legjobban)

Vagy ott van a carbonara, ami végtelenül egyszerű és marha gyors: [link]

2011. máj. 29. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!