Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A levesben benne marad p...

A levesben benne marad p sárgarépa vitamintartalma?

Figyelt kérdés
2011. júl. 6. 16:35
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Bocsi, a p betű véletlen.
2011. júl. 6. 16:37
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem hinném. Főzésnél a legtöbb lebomlik. A c vitamin már asszem 60 fokon. A többi nem tudom, de 20 perc főzést kizárt, hogy túlélnének.
2011. júl. 6. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
60 fok fölött lebomlik minden vitamin. A hőfok növelésével drasztikusan csökken a lebomlási idő.
2011. júl. 6. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:

:S Ezek szerint nem sokat ér, megfőve.



:(

2011. júl. 6. 17:06
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönet a válaszokért.
2011. júl. 6. 17:08
 6/12 anonim ***** válasza:

a C vitamin csak 190 celsius fok fölött bomlik el.


éppen ezért a forró teába csepegtetett citromlé se veszti el jótékony hatását, a közvélekedéssel ellentétben...

2011. júl. 6. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

A zöldségek nemcsak a vitaminoktól egészségesek. rengeteg nyomelem van bennük , ami szervezet számára nélkülözhetetlen. a rostokról nem is beszélve...

nyugodtan edd a levesben főtt répát, csak egészségedre fog válni.

2011. júl. 6. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
Huhh! Már megíjedtem, hogy semmi haszna, köszönöm a válaszokat. A C-vitaminról nem tudom, hogy mit gondoljak 1 megmarad benne, 1nem...
2011. júl. 6. 19:06
 9/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Már az áztatásnál is vesztenek a zöldségek a vitamintartalmukból!

A főzés kimondottan roncsolja "őket".

Ezért ajánlott inkább rövid ideig párolni,gőzölni a zöldségételeket.

Például a húsleves és egyéb hosszú főzési időt igénylő ételek zöldségeinek a C-vitamin tartalma 95%-a megsemmisülhet!

Persze ettől még nagyon is egészségesek!

2011. júl. 6. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

Igazából a sárgarápából főzve, párolva több mindent tud felvenni a szervezet.

"A legtöbb zöldségfélével ellentétben, a sárgarépa főzve táplálóbb, mint nyersen. A vastag sejtfalak miatt a szervezet a nyers sárgarépa bétakarotin-tartalmának mindössze 25%-át képes hasznosítani. A főzés során azonban károsodnak a sejtfalak, így a szervezet számára a karotin hozzáférhetőbbé válik, és ha az ételben a felszívódáshoz szükséges zsírok is jelen vannak, akkor a sárgarépa karotintartalmának több mint a fele hasznosul."

[link]

2011. júl. 7. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!