Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyerekemnek szeretnék karamell...

Gyerekemnek szeretnék karamellás tejet készíteni. Hogyan kell?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 22. 13:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez volt a kedvencem gyerekkoromban. Ha jól tudom, akkor úgy kell készíteni, hogy néhány kiskanál cukrot enyhén megpirítasz, majd kevés vizet engedsz rá, ez összekapja, de ha visszateszed a tűzre, egy idő után feloldódik. Ekkor jöhet rá a tej és összemelegíted. Hogy mennyi cukor kell bele, az attól függ, hogy mennyire édesen szeretnéd.
2009. ápr. 22. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mézzel szoktam csinálni, ha besötétedett a tűzön, tejet öntök rá majd addig forralom amíg homogén lesz.
2009. ápr. 22. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
70%
De jó kérdés. :) Én már próbáltam egy párszor, de nem sikerült, mindig úszkáltak benne a kemény karamella darabok. :S
2009. ápr. 22. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 Grófházy válasza:

Kedves utolsó!

én is cukorral csinálom.És nekem is úsznak benn a karamelldarabok,de türelmesen kell melegíteni és kevergetni,és feloldódik.

2009. ápr. 22. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Tényleg? Én meg kiborítottam... :S Na jó, ma újra megpróbálom. Köszi!
2009. ápr. 23. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
A karamellás tejről jutott eszembe, nagyon hasznos az így készült tea, sőt mitöbb gyógyító hatású, pld, torokfájásra, vagy köhögés ellen. Csak vízzel kell felönteni, tej nem kell hozzá, esetleg 1-2 kanál mézet is lehet hozzáadni és jó forrón,amilyet elbírunk, fogyasztani. Engem kezdetben kinevettek a gyerekeim érte, de azóta már rajtakaptam őket, hogy ők is készítik.:)
2009. ápr. 27. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Cukrot öntesz a lábosba, megvárod amíg megkaramellizálódik és akkor leveszed a tűzről, megvárod amíg szépen kihűl a karamella az edényben. Aztán szépen felöntöd tejjel és kevergeted amíg teljesen fel nem oldódik a tejben a karamell. Nagyon finom én is szeretem. Szoktunk karamell cukrot csinálni és amikor kiöntjük a karamellt, hogy karamellás cukrot csinálunk belőle addig szépen félre teszük az edényt hűlni. Amikor készek vagyunk a cukorral akkor addigra már kihűlt a karamell is az edényben és felöntjük hideg tejjel. Aztán eszük a finom karamellás cukrot és iszuk hozzá a karamellás tejet. Nagyon finom mind2 és tömény is.
2009. okt. 17. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!