Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A kolbászt a lábosban mennyi...

A kolbászt a lábosban mennyi vízzel kell felönteni?

Figyelt kérdés
Lábosba beletekerem a kolbászt, rakok mellé zsírt, de vízzel meddig öntsem fel? Hogy ellepje vagy félig? Illetve meddig főzzem, hogy normális kicsit kemény állaga legyen?
2011. szept. 28. 16:55
 1/9 anonim ***** válasza:
milyen kolbász és miért teszel bele zsírt?
2011. szept. 28. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
.... mert ha zsírban akarod, akkor sütni kell sütőben, az alá kevés víz kell, ha főzni, akkor zsír nem kell, hanem kb annyi víz, hogy ellepje, hogy el ne forrjon ameddig fő.
2011. szept. 28. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Mert akkor felhasználható lesz a zsírja később ami kisül, sima házi kolbászt ami még puha. Lefedve kell azt tudom.
2011. szept. 28. 17:16
 4/9 A kérdező kommentje:

Értem, azért rakok bele :) Főzni akarom, mennyi ideig legyen benne, hogy kemény legyen?


Köszönöm a válaszaidat ment a kéz.

2011. szept. 28. 17:17
 5/9 anonim ***** válasza:
A sima házi kolbászt én sütőben szoktam sütni, teszek alá zsírt és nagyon kevés vizet (ez a sütőben elpárolog), a kolbásznak előbb egyik felét sütöm, majd megfordítom, kicsit meg szoktam szúrkálni, (de vigyázz szembe ne fröccsköljön) hogy a zsírja kifolyjon, és kb 15 perc alatt átsül. Talán lábosban is lehet, de szerintem nagyon fröcsköl a víz és a zsír együtt.
2011. szept. 28. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi, félig raktam vízzel, lefedve. Úgyis fő el belőle, meg megforgatom félúton.
2011. szept. 28. 17:42
 7/9 anonim ***** válasza:
így egy zsíros vizes leved lesz, de nem zsírod.vagy teljesen elpárologtatod belőle a vizet, vagy amikor megfagy, a víz tetejéről leszeded a fagyott zsírt.
2011. szept. 28. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 doboszoli ***** válasza:

Sütőkolbászt megszurkálni-szerintem- isten ellen való vétek.

Kifolyik a drága jó zsírja, takarosan magával mosva a fűszereket is. Az eredmény? Hm.

Ok a tepsi, bő zsír néhány kanál víz, és lassú tűz, hogy süljön, de ne repedjen szét. Felségesen szaftos marad.

2011. szept. 28. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ, ment a plusz.
2011. okt. 9. 21:03

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!