Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkecombból szokás húslevest...

Csirkecombból szokás húslevest főzni?

Figyelt kérdés
2011. okt. 17. 17:51
 1/7 anonim ***** válasza:

Valamikor régen először a csirke vastaghúsát (combot, mellehúsát) megfőzték levesnek, utána besózták és sütötték vagy kirántották.

Egyrészt takarékoskodás miatt, másrészt akkor még csak az u.n. tanyasi csirkék voltak, amik nehezebben sültek át nyersen, mintha előtte átfőzted volna.


A mai "gyári" csirkéket ha egyszer már megfőzted, vagy benne hagyod a levesben, vagy ha utána sütöd-főzöd, már semmi íze, tehát nem érdemes. Vagy így, vagy úgy használod, de a kettő együtt nem megy.

2011. okt. 17. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
lehet belőle húslevest főzni, bár nem lesz olyan tartalmas, mint pl egy egész csirkéből. jó sok zöldséget tegyél bele, egy héjas hagymát, egy-két gerezd fokhagymát, egészborsot, lassan gyöngyözve főzd, utána szűrd le. tésztát is főzz hozzá.
2011. okt. 17. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Régen sem, főztek soha a csirke combjából levest.

Levest mindig egész tyúkból főztek,így a comb is benne volt. A leves húshoz pedig valamilyen szószt,általában paradicsomot ettek. A szegényebbek esetleg félfővésben kivették a combot,mellet,hátat és vagy rizzsel főzték össze,vagy pörköltnek készítették el.

Csak combból nem lehet jó húslevest főzni. Levesnek az aprólék,szárny lába,háta a jó. Bár nem lesz olyan,mint az egész tyúkból főzött.

2011. okt. 17. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
akkor pontosítva nem szokás, de lehet...ne aggódj, ha mindent beleteszel mellé finom lesz és ehető.
2011. okt. 17. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Csirkecombból valóban nem olyan ízletes a húsleves.

Ha combom van,akkor tárkonyos ragulevest főzök.A combot kicsontozom és a húsát apró kockákra vágom.

2011. okt. 17. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 doboszoli ***** válasza:
27%
Nem is "szokás", nem is szerencsés.
2011. okt. 17. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Első válaszoló vagyok!

Valamikor régen (= kb. 50 évvel ezelőtt) az u.n. tanyasi csirkéket ...


Egy hónappal ezelőtt sikerült vennem tanyasi tyúkot, a vastag húsokból pörköltet főztem = 3 óra hossza alatt lett puha.

Ha ma azt akarod pl. kirántani anélkül, hogy előtte főznél rajta valamennyit, akkor megnézheted, milyen lesz az a rántott vagy sült comb.


Azért írtam, hogy a mai "gyári csirkét" valóban nem szerencsés előtte megfőzni, mert utána már semmi íze nem lesz. De próbáld ki egyszer a valódi, igazi, kapirgálós kendermagost, ég és föld a "gyárihoz" viszonyítva.

2011. okt. 17. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!