Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mondtok jó Habcsók receptet?

Mondtok jó Habcsók receptet?

Figyelt kérdés
Előre is köszönöm! :)
2011. nov. 11. 21:12
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Gőz fölött felvered a tojáshabot, belekeversz ízlés szerint cukrot, és ha fényesre akarod, akkor egy kis citromlét, aztán kinyomóval kinyomod, amilyenre szeretnéd és nagyon alacsony hőfokon nyitott sütőajtó mellett kb. háromnegyed óra alatt kiszárítod.

A többi már csak a fantáziádon múlik, keverhetsz bele pl. darált diót, ételfestéket, nyomhatsz karikát, stb.

2011. nov. 11. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Habcsókot windmasszából/habból készítünk.

Az anyaghányaddal úgy kell számolni, hogy egy tojásfehérjére 7-10 dkg (attól függ milyen sűrűt szeretnél, 7 dkg-ot ajánlok) kristálycukrot mérünk ki.

Elkészítése: a cukor kétharmad részét vízzel (pont annyival, hogy épp ellepje) besűrítjük hólyagbuborék próbáig - drót hurokkal is kísérletezhetsz, mintha szappanbuborékot fújnál, ha sikerül a buborék, akkor jó -, közben a tojásfehérjét a cukor egyharmadával habbá verjük. Ha jó a cukoroldat, vékony sugárban a felvert tojáshabba csurgatjuk állandó keverés mellett, majd a habot kihűlésig tovább verjük, míg kemény, borotvahab állagú masszát nem kapunk. Ez jó sokáig fog tartani. Csillagcsöves habzsákból formázzuk sütőpapírral fedett sütőlemezre, és kb. 50 Celsius fokon, résnyire nyitva hagyott sütőben szárítjuk. Ennél magasabb hőmérsékletnél figyelni kell, hogy ne barnuljon meg.

2011. nov. 11. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

2tojás fehérje 6 evőkanál porcukor 15dkg kókuszreszelé.

A 2 tojás fehérjét alacsony hőfokon kezd el habbá verni,majd amikor már félkeményakkor 1 percenként ad hozzá a porcukrot. Fontos hogy kanalanként legyen bele keverve mert és az 1 perc belegyen tartva , majd ha kemény már a hab akkor állitd le a gépet ,és keverd bele kókuszreszeléke.

150 C_ON 15-20 percig kell sütni..


Szoktam rumos csoki mázt csinálni és félig bele mártom a csókokat. Vagy ha sima habcsókót csinálok akkor kávés csoki mázat csinálok.

2011. nov. 12. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!