Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készíted a paradicsom...

Hogyan készíted a paradicsom levest? Finom és bevált receptet szeretnék, amit jóízűen megenne a 20hónapos kislányom is!

Figyelt kérdés
Tudom hogy rengeteg recept van a neten,ezért nem is tudok választani.

2011. nov. 28. 14:50
 1/6 anonim válasza:
Szia! Én paradicsompüréből csinálom, de csak egyfajtából, teszek bele zellerzöldet, sót, cukrot, vöröshagymát és fokhagymát. Amikor kész reszelek rá egy kis füstöltsajtot....
2011. nov. 28. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Világos rántást készítek, maj levéve a tűzről pirospaprikát teszek bele. Aztán felöntöm vízzel, és beleteszek egy üveg sűrített paradicsomot. Visszatéve főzöm, és sót, borsot, cukrot, bazsalikomot vagy oregánót teszek bele. Vagy kis nokedlit rakok bele vagy betűtésztát.

Én sómentes fűszerkeveréket használok, még abból is teszek bele.

Ennyi. Lányom édesebben szetei, én savanykásabban, de ez utólag megoldható a tányéron.

2011. nov. 28. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim válasza:
Első vagyok. Csinálok egy kis világos rántást, ráöntöm a vízzel felhigított paradicsompürét és utána az izesítést, zöldségeket. Van amikor teszek bele egy kis betűtésztát is. Az én 2 és 5 éves fiaim így szeretik.
2011. nov. 28. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

kecskeméti par.pürét használok, nagyon jó

[link]

2011. nov. 28. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Szerintetek belefőzhetem a maradék húslevest? Kb 1liter.
2011. nov. 28. 15:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a leszűrt húsleves lem rontja el, de a sózásnál vedd figyelembe. Én is világos rántással kezdem, leveszem a tűzről, pirospaprikát teszek bele, és felengedem - nekem van házi paradicsomlém - 2 befőttesüveg házi paradicsomlével, meg ugyanannyi vízzel. Sózom, cukrozom, teszek bele 1 kisebb egész vöröshagymát, 2-3 szál zellerzöldet, 2 db. zöldpaprikát (én összedarabolom, mert megesszük a levesben). Néha megkavarom, majd forrás után főzöm még vagy 3/4 órát, ezután betűtésztát, vagy rizs főzök bele. És hogy még finomabb legyen, még 2 db. kis paradicsomsűrítményt még belekanalazok, hogy azzal is összeforrjon - így kapja meg a kellő ízét, állagát. Nagyon szeretem!
2011. nov. 28. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!