Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Margarin vagy egyéb kenős...

Margarin vagy egyéb kenős elkészítése jobb?

Figyelt kérdés
Az alap, hogy a margarin nagyon egészségtelen. De most pl. egy cukorbetegnek, hogyha a szendvicsébe nem akarok margarint rakni, hanem készítek egy valamilyen kenőst, akkor annak sokkal nagyobb a szénhidráttartalma...Akkor most melyik legyen???? Itt van pl. főtt tojás, kenős sajt, paprika, túró, joghurt és 4 kanál pire ..ezekből csináltam egy fincsi krémet..de akkor most úgy egy kicsit elbizonytalanodtam..
2011. dec. 12. 06:47
 1/5 anonim ***** válasza:

MArgarin helyett sokkal egészségesebb vajat használni, abban nincsenek káros anyagok (természetesen a menyiségre figyelni kell). Viszont nem hiszem, hogy egy cukorbetegnek feltétlen margarint/vajat kellene fogyasztania.

A diétában a szénhidráttartalmat be kell számitani, mindegy, hogy honnan jön, igy a "kenösben" is. (Ezt a kifejezést még nem hallottam, feltéletezem, hogy ez alatt valami kenyérre kenhetö krémet értesz). A tojás, sajt (lehetöleg NEM kenös, hanem reszelt vagy összetört) túró, tejföl, joghurt rendben van, meg mindenféle reszelt vagy finomra vágitt zöldségféle. A "4 kanál pire" nem tudom, mi lehet, ilyen szót nem ismerek.

A mindenféle felsorolt alapanyagokat (pl. tojás) keverd el tejföllel/joghurttal, izesitsd füszerekkel meg zöldségfélékkel, és akkor nincs igazán több szénhidrát benne, mint a margarinban/vajban lenne.

2011. dec. 12. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.
2011. dec. 12. 08:03
 3/5 anonim ***** válasza:

a kórházakban mái napig 2 dekás margarint adnak a reggelihez, és jó, ha a vacsihoz is...nem gondolom, hogy ezzel rongálnák a betegek egészségét. félreértés ne essék, és is vajpárti vagyok. de azt nem adnak..

otthon mindent kenyérre kenhető krémet elkészítheszt, csak figyelembe kell venni a dietetikai ajánlásokat.

sós krémek esetében, csak a hozzá fogyasztot kenyérféle szénhidráttartalmát kell figyelembe venni.

2011. dec. 12. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Például a csicsóka,vagy a zeller nem tartalmaz annyi szénhidrátot mint a burgonya,és kiváló püré készíthető belőle.

A tejföl is lehet kiinduló alapanyag.

Szerintem egy finom kőrözöttel old meg a problémát!:)

2011. dec. 13. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
padlizsánkrém egy kis olivaolajjal.
2011. dec. 13. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!