Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lesz íztelen a vízben...

Miért lesz íztelen a vízben főtt tészta?

Figyelt kérdés

Például Gyermelyi csavartcső, asszem 4 tojásos. Rakok a vízbe kis olajat, sót, sőt még gulyáskrémet is raktam kínomban, de valahogy olyan íztelen lesz a tészta. Talán még több só kell bele? Mennyit szoktatok belerakni?

Köszi! :)



2012. márc. 2. 11:57
1 2
 1/16 tetro ***** válasza:
65%
magában eszitek a tésztát?
2012. márc. 2. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim válasza:
Én mindent nagyon sósan eszek, kb. egy marékkal :D
2012. márc. 2. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
68%

Attól is függ, hogy hány l vizbe, mennyi sót tettél?

En kb. 3 liter vizbe teszek 4-5 kk. sót.

2012. márc. 2. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
50%

12:02


jesszusom!

2012. márc. 2. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 A kérdező kommentje:

Akkor lehet, hogy keveset raktam, én csak a sószóróból ráztam bele, úgy érzésre. :)


"magában eszitek a tésztát?"

Nem, de köszi a kérdést. :D

Bár az igazi tészta magában is finom.

2012. márc. 2. 12:08
 6/16 tetro ***** válasza:
33%
Szerintem az a probléma, kövezzetek meg érte légyszi légyszi :D, hogy a Gyermelyik nem jó tészta. Nincs íze. Csinálhatsz te vele akármit. Az hogy egy tésztához, marék szám kelljen sót rakni, az nonszensz. A gulyáskrémet meg én nem is értem. Habár én olajozni se szoktam, de ez egyéni ízlés kérdése. Meg mondjuk attól függ mihez kell a tészta. De ha íztelennek érzed, akkor egyszerűen márkát kell váltani.
2012. márc. 2. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szoktam méregetni, csak úgy szemre jó sokat rakok bele, úgy egy fél marékkal és így ízes. Ezelőtt én is méregettem és olyan sótlan volt. Amióta így készítem, senki nem mondta otthon,hogy semmi íze nincs a tésztának.
2012. márc. 2. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
94%
Nekem a Gyermelyi tészta a kedvencem, a vízbe olajat és legalább 3 ek sót teszek. Mondjuk én öt főre szoktam főzni szóval úgy számold a mennyiséget is :)
2012. márc. 2. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
94%
Olaj és só kell a vizébe, más nem. A sót ne sajnáld, az kell az ízéhez, de azért ne sózd agyon.
2012. márc. 2. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

szerintem mindegyik tészta ízetlen, a drágább olasz tésztáknak van egy kis íze, elég rá mondjuk sajt vagy sajtszósz vagy tejszínes öntet....


de a szósz, az öntet az, ami feldobja, anélkül egyik sem egy nagy durranás.

2012. márc. 2. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!