Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Eredeti cukrászdai Rigójancsi...

Eredeti cukrászdai Rigójancsi receptje?

Figyelt kérdés
Mindenképpen cukrászdai és nem otthoni "barkács" recept érdekelne. Köszönöm!
2012. ápr. 11. 18:41
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

100 g vaj

30 g porcukor

4 tojás

80 g liszt

20 kakaópor (valódi)A vajat a porcukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük.A fehérjéket porcukorral kemény habbá verjük és hozzákeverjük a vajas masszához. Majd a lisztet és a kakaót is belevegyítjük.

A masszát sütőpapírral bevont sütőlemezen 1,5 cm vasragon egyenletesen elkenjük, és 200 fokos sütőben megsütjük.

100 g bevonócsokit gőz fölött felmelegítünk. 6 dl tejszínt előzőleg felforralunk és hűtőben lehűtünk.Ha lehűlt 5 dk porcukorral felverjük. A meleg csokoládéhoz először kevés tejszínhabot vegyítünk,majd a több habot is hozzáadjuk.

A tésztát kétfelé vágjuk.

30 g baracklekvárt felmelegítünk és az egyik lapot vékonyan megkenjük vele,és bevonjuk 150 g bevonócsokiból készült mázzal.Mielőtt teljesen kihül,felvágjuk 4x4-es négyzetekre.

Ezután a másik lapra rákenjük a csokis tejszínhabot,a tetejére tesszük a felvágott négyzeteket és jól kifagyasztjuk.

2012. ápr. 11. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
köszi!
2012. ápr. 19. 19:45

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!