Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit ronthatok el a húslevesben?

Mit ronthatok el a húslevesben?

Figyelt kérdés
Nekem a húsleves sohasem lesz jó valami miatt, pedig tényleg hagyományos népi módon csinálom. Általában pulykahúsból szoktam csinálni és zöldséget semmit nem teszek bele, mert mi nem szeretjük. Viszont olyan zsírtalan és ízetlen lesz mindig. A végén ezért bele kell tennem 10 deka disznózsírt. Fűszerként az alábbiakat használom: só, őrölt bors, pirospaprika, pirosarany, kömnénymag, kurkuma, sáfrány, erős pista, szegfűszeg, fahéj, ánizs. Milyen fűszereket kell még ezeken kívül beletenni? A gyári és egészégtelen fűszereket nem szeretem.
2012. ápr. 18. 14:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy nem teszel bele zöldséget, a rengeteg zöldség és a jó hús adja az igazi húsleves ízét.
2012. ápr. 18. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

A huslevesbe zöldség jár, az adja a jó izet. Pirosarany meg pirosbaprika, erőspista a húslevesbe?

Hát eről még nem hallottam.

2012. ápr. 18. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Mióta van a hagyományos húslevesben fahéj meg ánizs? meg egyáltalán pulyka?

Remélem nem combja, vagy melle. Aprólékból kell csinálni.

Zöldséget meg tegyél bele, különben így jársz. Ha nem akarod megenni, a végén halászd ki belőle. Vagy: sok pici apró darabokra vagdald össze, esély sincs kitúrni a tányérból, így aztán muszaj megenni. Én is így szerettem csak meg a zöldeket a levesbe, azelőtt nem ettem meg.

A fúszereket tekintve mi NEM kell bel:

pirospaprika, pirosarany, kurkuma, sáfrány, szegfúszeg, fahéj, ánizs.

Én csak egész borsot, sót, petrezselymet teszek bele. A húsleves nem piros színű, hanem aranysárga...

2012. ápr. 18. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Tettél szakácskönyvet láttál már amúgy? Minden rossz indulat nélkül kérdezem.


Az ízt a zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, hagyma, fokhagyma) adja a levesnek. Ha nem szeretitek, nem kell megenni, utána ki lehet venni, úgyis le kell szűrni a levest, de az íze miatt bele kell főzni.

Én úgy csinálom, hogy a hagymát egy kevés húsról levágott zsírban elődinsztelem, és azt öntöm fel vízzel. És az igazi húsleves nem pulykából készül, legalábbis nem írtad milyen részéből csinálod, de az a legszárazabb húsféle.


"szegfűszeg, fahéj, ánizs" - ezeknek szerintem a húslevesben semmi keresnivalója, gyümölcslevesbe valók.

Amit még én mindig szoktam a levesbe tenni, az vegeta, bors, kevés pirospaprika, kurkuma, és lestyán. Más nem is kell, a fenti zöldségekkel együtt tökéletes lesz így is.

2012. ápr. 18. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

A húslevest nem sovány húsból szokás csinálni, hanem vagy marhaszegyböl, vagy sertés orjából (karajscsont), vagy öreg kakasból vagy tyúkból.

Ezen kivül amikor a hússal felforrt a leves, akkor habozd le, és tegyél bele SOK zöldséget, és lassan alig bugyborékolva fözd több órán keresztül. Ha a zöldségeket nem szeretitek, akkor a kész levesböl szedd ki, de anélkül soha nem kapsz jó levest. Füszerként elég, ha sót, borsot teszel bele, több nem kell, esetleg KEVÉS gyömbér, szegfübors még elmegy.

A kurkuma, piros arany, erös pista, pirospaprika, fahéj, ánizs, kömény egyáltalán nem illik bele, ha valakinek hiányzik, akkor a paprikaféléket a tányérjában keverhet hozzá.


Zsirt beletenni nem szokás és nem is érdemes, mert attól nem lesz jobb, csak legfeljebb gyomorrontást kapsz töle.

2012. ápr. 18. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
84%

*Tettél = Te


Ja, és igen, a petrezselyem is fontos a húslevesbe!

2012. ápr. 18. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
97%
Nem tudom elképzelni, hogy húslevesbe raksz szegfűszeget, fahéjat, ánizst, zsírt, stb. :-)))))) Ez valami kamu kérdés?
2012. ápr. 18. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
89%
Gondolom csak játszadozik velünk a kedves kérdező. :-D
2012. ápr. 18. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
a pulykahús nem elég zsíros, ha te syirosabbat akarsz csinálj pl marhából, ay tuti incsiklandoyó lesz. vagy csináld tyúkból. sztem a fűszer is sok, elég só, bors, és jó sok zöldség. a zöldség ízt ad neki, utána nem muszáj megedd, ha nem szereted.én teszek bele mindig hagymát, krumplit, kelkáposztát, petrezselymet, répát, karalábét.
2012. ápr. 18. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
95%

Pulyka helyett kutyahússal simán elmegy kínai gyorskajának!

Miféle fűszerarzenált teszel te egy húslevesbe (zöldség helyett!)?

2012. ápr. 18. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!