Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerül sose a...

Miért nem sikerül sose a hagymás-tojásrántottám?

Figyelt kérdés

Sima rántottát perfekt készítek, már másodszorra csináltam lila hagymával. Hagymát összevágtam. Tojást felkavartam. Olajat raktam a serpenyőbe. Már nagyon gőzölgött, mikor beleraktam a hagymát. Kiszedtem, kiraktam kistányérba. Utána a tojást is megsütöttem, de odaragadt...

Anyáé vhogy mindig jobb, mint az enyém.

Ui: főzni tanulok, egyelőre ezeket az apróbbakat sajátítom el, két hét múlva majd már élesben megy. Olyan helyen leszünk, ahol nekem kell majd főzni..:DD

18/L


2012. júl. 4. 12:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Miért szeded ki a hagymát?

Én úgy szoktam megpirítom a hagymát olajon,rá a jól felvert tojás és folyamatosan keverve közepes lángon készre sütöm.

Mindig kapargasd a széléről is fel a tojás úgy nem ragad le.

2012. júl. 4. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
81%
a dinsztelt hagymára öntsd a felvert tojást és keverd el. nem kell azt kiszedni tányérra.
2012. júl. 4. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:

Fölösleges kiszedni a hagymát. Jól pirítsd meg, ha jó vékonyra/apróra vágod, hamarabb megpuhul.

Teflonos serpenyőben süsd, akkor nem ragad le.

2012. júl. 4. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
minek szeded ki a hagymát??? :D
2012. júl. 4. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
Ugyanaz a kérdésem mint a többieké: minek szeded ki a hagymát? A megdinsztelt hagymára üsd rá a tojást.
2012. júl. 4. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 doboszoli ***** válasza:

Biztos, hogy nem a hagyma kiszedése miatt ragadt le, illetve összefügghet vele.

Szerintem a hagymával kiszedtél egy adagot a zsiradékból is, így, ha nem teflonbevonatos a serpenyő, kevés zsíron ragad a tojás.

Én sem szedem ki a hagymát, de ha Te ragaszkodsz hozzá, akkor bővebben tegyél alá zsírt.(olajat)

A tuti tanácshoz látni kellene a műveletet, de itt lehet a kutya elásva.

2012. júl. 4. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
Ne legyen túl forró az olaj mert akkor megég a hagyma. Egyébként nem értem, miért szeded ki a hagymát? Annak ott a helye a rántottában. :)
2012. júl. 4. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:

Ne szedd ki a hagymát.

Milyen serpenyő? A hagyma mellé tegyél egy kis szalonnát (vagy simán olajat, zsírt), attól nem fog leragadni a tojás.

Ha mégis kiszednéd a hagymát, akkor utána tegyél a serpenyőbe valami zsiradékot és kend szét, mielőtt a tojást beleraknád.

2012. júl. 4. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:

Használj zsirt. Hidd el, sokkal izletesebb mint az olaj. Nem kell forró zsirba tenni a hagymát, együtt is melegedhet. Sózd meg, és fedd le. Ha puha, vedd le a fedőt, és süsd a hagymát majdnem pirosra. Ne szedd ki, ilyet még nem is hallottam. Egy bögrébe törd fel a tojásokat, és engedd rá a forró zsiros hagyma alapra. Közepes lángon süsd készre. A tojásba is tegyél még folyós állapotában egy kis sót.

Ha kész, egy csipet pirospaprikával, és borssal szórd meg. Finom friss kenyérrel, zsömlével finom.

2012. júl. 4. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

Mivel még senki nem említette előttem:

Ne szedd ki a hagymát! :DDDD


(most tényleg ez hogy jutott eszedbe?)

2012. júl. 4. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!