Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirke szárnyából és combból mit?

Csirke szárnyából és combból mit?

Figyelt kérdés

Valami finomat és nem csak az egyszerű sült vagy rántott hús legyen. :)


+ mellé valami fonom köret?


2012. aug. 8. 21:38
 1/10 anonim ***** válasza:
Néha szoktam fokhagyma szószt készíteni. 3-4 gerezd fokhagymát apróra vágok, jó bő rántásba teszem. Annyi vízzel engedem fel, hogy a belerakott csirkehúst ellepje. Só és őrölt bors kell bele. Lassú tűzön, alátéttel kell főzni, mert könnyen lekozmál. Párolt rizst készítek hozzá. Nagyanyámtól tanultam. Régi zsellér étel.
2012. aug. 8. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
hmmm.. jól hangzik :)
2012. aug. 8. 22:02
 3/10 anonim ***** válasza:
Pörköltet, paprikást.
2012. aug. 8. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
az is túl megszokott + ilyen melegben nem is esnek jól..
2012. aug. 8. 22:26
 5/10 anonim ***** válasza:

Nálunk pont csirkeszárny a menü:) Egyszerűen bedörzsöltem 1 kiló csirkeszárnyat kotányi szárnyas fűszerkeverék és kevés zsemlemorzsa egyvelegével,majd sütőpapírral bélelt tepsiben 50 perc alatt ropogósra sütöttem.

Mellé vettem farm frites-os rösztit,azt fritőzben kisütöttem,és sajtmártással tálaltam:)

2012. aug. 8. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
sajtmártás.. hm. receptet kapok? :)
2012. aug. 9. 00:03
 7/10 anonim ***** válasza:

Az 1-eshez hasonlót szoktam, azzal az eltéréssel, hogy a husit előtte lisztbe forgatom, és hirtelen átsütöm, utána rakom bele a tejfölös-fokhagyma mártásba, hogy összerotyogjanak. Vagy esetleg sajtmártásba, de ugyanúgy, ha sütés után egy kis lecsós-alapot készítel és azzal főzöd össze.

A köret minden esetben lehet főtt rizs, vagy tészta.

2012. aug. 9. 06:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

1. Rizses-hús

2. Tepsiben fólia alatt megpuhítod, majd fólia le, egy kicsit megpirítod, a végén nyakon öntöd besamell-mártással és rásütöd, vagy egyszerűen vastagon megszórod reszelt sajttal és ráolvasztod a sütőben.

2012. aug. 9. 06:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Sajtmártás (ahogyan én készítem)

Egy pohár tejfölbe (tejszínbe) lisztet símára kavarok, majd bele a jó adag reszelt sajtot + őrölt borsot.

Kevés vajat hevítek, abba belekavarom az előre bekevert tejfölt (tejszínt), és állandó kavarás mellett hideg vízzel hígítom, a megfelelő mértékben, mennyiségben.

Sült, párolt húsok mellé a köretek (rizs, tészta) tetejére teszem a tányérban.

2012. aug. 9. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

[link]


én ez alapján szoktam,és 2 féle sajtot teszek bele.

Annál jobb minnél intenzívebb ízű sajtot használsz:)

2012. aug. 9. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!