Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Aki készített már harcsapaprik...

Aki készített már harcsapaprikást túrós csuszával segítene, hogy lesz finomabb?

Figyelt kérdés

A halat a pörköltalapba csak simán, vagy így, kell beletenni:


A halat besózzuk, majd lisztbe forgatás után hirtelen megsütjük a visszamaradt szalonnazsírban minden oldalán.


Hogy lesz finomabb?


2012. aug. 9. 09:21
 1/4 anonim ***** válasza:

"A halat besózzuk, majd lisztbe forgatás után hirtelen megsütjük a visszamaradt szalonnazsírban minden oldalán. " - ez SÜTÉS, nem tűnt fel?! Most paprikást akarsz, vagy sült halat?

Főztél már paprikást valaha valamiből?

No, hát a hallal is úgy kell eljárni. Megcsinálod az alapot, bele a hal, és felengeded vízzel.

2012. aug. 9. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
2012. aug. 9. 09:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Persze hogy finomabb, ha előtte megpirítod egy kis füstölt szalonnán. Úgy minden finomabb.

Én még két dolgot javaslok: kevés vörösbor, és kevés kakukkfű. Nem tudom, hogy a receptben benne van-e, de ezektől nagyon jó lesz a halpaprikás:)

2012. aug. 9. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Ahogy én csinálom: (amikor hozzájutok a szürke-bajszoshoz)

A halszeleteket besózom egy kissé, és megborsozom, hagyom állni.

Apróra vágott, vagy reszelt vöröshagymát dinsztelek, először pár csepp vízzel födő alatt sűrű szaftot készítek belőle, majd törtpaprikával, csipet sóval és annyi vízzel felengedem, hogy kellő mennyiségű legyen.

Ha felforrt belerakom a harcsa-szeleteket, ezek kb. 10-15 perc alatt megfőnek. Tejfölbe lisztet símára keverek, a halak között a lábas közepén csinálok egy kis szabad helyet, oda belecsurgatom a tejfölt, ezzel símára habarom, ha kell még egy kis vízzel hígítom.


Túrós csusza:

Kockára vágott füstölt szalonnál saját zsírján arany-barnára sütöd, a zsírból a töpörtőt kiszeded. Ebbe a zsírba beleforgatod a kifőzött száraz-tésztát, egy kicsit borsozod, a túróval + tejföllel összekavarod kis láng felett alaposan átforgatod, közben a kisütött szalonnát is beleforgatod.

A kész halászlé mellé köretként van tálalva.

Mifelénk ugyanezt a halászlé után, nyomtatékként adjuk.

2012. aug. 9. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!