Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A fagyasztott tököt felolvaszt...

A fagyasztott tököt felolvasztjátok főzés előtt?

Figyelt kérdés
Mert ha fagyasztva kezdem főzni sokkal tovább tart. Jó ha előző nap kiveszem a fagyasztóból és a sima hűtőtérbe teszem holnapig? Holnap szeretnék főzeléket főzni belőle.
2012. szept. 7. 21:29
 1/9 anonim ***** válasza:
Jobb. Én már jártam úgy, hogy fagyasztva tettem oda, egyik fele megfőtt, a másik fele még nyers volt:D
2012. szept. 7. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
61%
Főzéskor tégy bele egy kanál ecetet,akkor nem fog szétfőni.
2012. szept. 7. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Tökfőzelék fagyasztott tökből, nálam ugy müködik, hogy hagymát piritok zsiradékon. Erre teszem a fagyasztott tököt, fagyott állapotban, és együtt puhára párolom. Utána jöhet izlés szerint a rántás, habarás stb. Rengeteg kapor.
2012. szept. 8. 06:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Ahogyan én szoktam:

Nagyon kevés vizet teszek fel egy akkora lábasban, amibe miután a víz felforrt, belefér a fagyasztott tök, telengedés nélkül. Majd ott állok mellette, ahogy enged ki, közben forgatom, a fakanállal rásegítek, hogy mielőbb szétolvadjon az egész. Közben persze még vizet enged. Így, hogy közben forgatom, kavarom, nincs az, hogy egyik része megfő, míg a másik fele nyers marad.

2012. szept. 8. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Hát én nem szeretnék éppen ezért 40 percet ott állni mellette.
2012. szept. 8. 12:25
 6/9 anonim ***** válasza:

Én így szoktam:

Pici vizet a tál aljára, belerakom a fagyasztott tököt, ráöntök annyi tejet ami ellepi és takarék lángon hagyom had olvadjon, addig még be is bírom pakolni a ruhákat a gépbe .

2012. szept. 8. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy 40 perc, max. 4 perc! ahogy az utánam következő is írta, addig bepakolja a ruhákat a gépbe, mire a láng fölött a gázon a fagyasztott tök kiolvad!

Ha még ennyi időd sincs, akkor valóban vedd ki főzés előtti este, és tényleg miszlikekre olvad a tök, mire sorra kerül!

2012. szept. 8. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Ahogy én szoktam. a fagyos tököt egy mikrózható tálra teszem, és közepes fokozaton megjáratom 2-3 percig a mikróban.ez arra elég, hogy késsel kisebb darabokra tudom tördelni, és mehet a dinsztelt hagymára. ott már a gáz hőjétől fedő alatt elkezd kiolvadni. egy csöpp víz kell alá csak, hogy a hagyma meg ne égjen.

a kanál ecet nagyon jó, mert nem lesz pép a tökből, hanem szép szálas marad.

ha már kiolvadt minden darab és elkezd főni, nem sok kell már neki. egy kóstolás, és utána rántod, vagy habarod, ahogy szeretitek.

2012. szept. 8. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Ne vedd ki előző nap. minden fagyos zöldséget fagyosan kell kezdeni főzni, másképp gusztustalan massza lesz belőle.a tök meg pláne nagyon hamar olvad és sok levet enged.
2012. szept. 8. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!