Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertéscomb szelet megmaradt,...

Sertéscomb szelet megmaradt, ami be van lisztezve, mit készíthetnék belőle a rántott húson kívül?

Figyelt kérdés
Van itthon gomba, valami gombásra gondoltam, de nem tudom, hogyan kell, segítenétek?
2012. szept. 9. 09:44
 1/6 anonim ***** válasza:
2012. szept. 9. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
71%
A bakonyi sertésszeletre gondoltam.
2012. szept. 9. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Gombás szelet/bakonyi/. A lisztezett hust süsd ki zsiradékon fehéredésig, majd fedd le, és párold puhára. Kb 5o perc. Másik lábasban pirits hagymát, rá a gombát, párold meg. Egy kis tejfölbe kererj egy kis lisztet, és forrald ki óvatosan a gombás tejfölös szószt. Tedd bele a puhára párolt hust, és füszerezd egy kis sóval, csepp fokhagymával. Esetleg babérlevéllel párold a gombát, jó izt ad neki. Nokedlivel a legjobb.
2012. szept. 9. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Én most akarok csíkokra vágott mellehúsát (de szoktam sertésből is) lisztbe forgatom, (nálad ez már megvan!) bő zsírban, olajban hirtelen kisütöm, majd félreteszem.

Külön edényben szálára vágott vöröshagymát és karikára szelt zöldpaprikát dinsztelek, néhány szem paradicsomot belekockázok. Amikor a paradicsom levet engedett, akkor belerakom a sültet, és egy kicsit összerotyogtatom. Főtt rizst (esetleg főtt tésztát) készítek köretként.


Ez a lecsós-alapon elkészített változat. Szoktam fokhagymás-tejfölös márátást is készíteni, akkor abba rakom bele a hirtelen kisütött húsokat.


Ha valami gombamártást készítel: hagymát dinsztelsz, beleforgatod a leszeletelt gombát, sót, borsot, egyéb fűszert, amit szerettek. Majd tejfölbe, tejszínbe egy kis lisztet, azzal besűrűsíted, ha összerotyogott, belerakod a husit és azzal is egy kicsit főzöd. Vigyázz, ez esetben a husiról a sült liszt egy része belefő a mártásba, így sűrűbb lesz, tehát első nekifutásból nem baj, ha a mártásod egy kicsit híg. Főtt rizst ehhez is tudsz tálalni köretként.

2012. szept. 9. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, hogy ilyen gyorsan válaszolt!

Nem ismertem a bakonyi gombást, de akkor ezt fogom most elkészíteni, legközelebb pedig amit a kedves utolsó írt!

Még egyszer köszönöm szépen! További kellemes napot kívánok Nektek!

2012. szept. 9. 10:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Neked is, jó étvágyat az ebédhez!
2012. szept. 9. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!