Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi ideig áll el fagyasztób...

Mennyi ideig áll el fagyasztóban a hal?

Figyelt kérdés
Áprilisban vettem fél kiló friss (előhűtött) halat. Ott helyben védőcsomagolásba tették, majd itthon rögtön a fagyasztóba került, csak aztán ott maradt. Nem volt kiolvasztva, nem volt kibontva a csomagolás. Szerintetek fogyasztható még? 8 hónap kicsit soknak tűnik...
2012. dec. 8. 13:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ne fogyasszátok el! A halat hivatalosan három hónapig lehet mélyhűtőben tartani. Ha túllépjük ezt az időt, megfőzöm a macskáknak.
2012. dec. 8. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Én azért adnék neki egy esélyt.

Várd meg míg kienged, majd hirtelen a külsejét öblítsd le csap alatt, csurgasd le, és tedd egy tálba, tálcára.


Ha viszonylag rövid idő alatt nyálkás-nyúlós fogású lesz a külseje, ill. a színe-illata sem lesz bizalomgerjesztő, még akkor is ráérsz kidobni.

2012. dec. 8. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:

Kiolvasztottam. Semmi nyálkás nem volt rajta, a húsa tömör, nem szétmállós a szaga pedig semmi különös: enyhe, normális halszag. Anyám szerint semmi baja.

Végül megsütöttem. Nincs kellemetlen íze sem, sőt, leginkább ízetlen, bár lehet, hogy a fűszerezést rontottam el.

Aztán most kiderül, hogy megmaradok-e. XD

2012. dec. 8. 16:44
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem lesz ott semmi gond, ha nem volt rossz szaga, íze, akkor már megmaradtok. Szerencsére. :)))
2012. dec. 8. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

Ha rosszul logisztikázok a fagyóban, előfordult már, hogy majd egy éves halcsomag rejtőzött el. mivel még nem indult a szezon, frissre nem is számíthattam, hát szépen megettük, jó is, finom is volt semmi bajunk nem lett tőle.

félépes pedig gyakran van, mert a férjem zsákmányait nem tudjuk egyszerre elfogyasztani, és sokszor fagyasztok.

Szóval megnyugodhatsz, kutya bajotok sem lesz.

2012. dec. 8. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 doboszoli ***** válasza:

Úgy értesültem, hogy most ez a veszély, (a rossz logisztika) nem fenyeget. Nézd a jó oldalát...

Húúú, de gonosz vagyok.

2012. dec. 9. 06:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Hókuszpók.. XD)
2012. dec. 9. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Amúgy létezik likhorgászat, de, lehet, hogy lékhorgászatnak mondják...:)még akármi is akadhat karácsonyig...
2012. dec. 9. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim válasza:

A mi tapasztalatunk:

5 hónapja lefagyasztott ponty és kárász. A kárász hibátlan volt. A pontyon voltak gyanús részek, ezeket levágtuk, kidobtuk, a többi része teljesen jó. (A "gyanús részt" tényleg úgy kell elképzelni, hogy ránézésre is furi, egyáltalán nem halhússzerű.)

2013. márc. 3. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Csak a férjem által kifogott halat fogyasszuk. Annak dacára, hogy valóban három hónapig javasolt a mélyhűtőben tárolni, néhány nappal ezelőtt olyan konyhakész nyurgapontyot rántottam ki, amely tizenegy hónapot töltött a mélyhűtőben. Kifogástalan íze volt, semmi bajunk nem lett tőle.
2013. márc. 3. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!