Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit készítsek szombaton?

Mit készítsek szombaton?

Figyelt kérdés

Pénteken lesz időm bőven főzni, de szombaton reggel 9-től este 20 óráig dolgozom, utána jön hozzám párom.

Szeretnék valami frísset adni, ami nem melegített. Vagy hideg saláta, hanem mondjuk összeállítom pénteken és szombat este csak bedugom a sütőbe. :)

De ne érződjön rajta, hogy nem aznap lett összeállítva, pl. rakott karfiolnál már jártam így :/

De lehet egyszerű főzős is, ami nem jutott eszembe, mert ilyen öntött kiflihez nincs kedvem, francia, virsli stb salikat sem akarok.

Várom a tippeket =) Köszönöm Szépen előre is.



2012. dec. 11. 22:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha pl. bepácolsz előző nap csirkét vagy esetleg sertést, annak már nem kell sok idő.
2012. dec. 11. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

[link]


Ehhez mit szólsz? Én a héten készítettem el, isteni lett, nagy sikert aratott az ízvilága. Előre eltudod készíteni és ha hazaértél kb 200 fokon maximum egy óra alatt megsül. A köretet meg 10 perc alatt el tudod készíteni mellé. Én pl rizibizit csináltam. Az még gyorsabban kész van ha mirelit borsó helyett az üvegeset veszed, mert már főzni se kell és még az íze is finomabb. :)

2012. dec. 12. 05:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket, azért még várok másoktól is, de ezek sem rossz ötletek.
2012. dec. 12. 08:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Előző nap süthetsz stefániát, és elkészítheted hozzá a majonézes krumpli-salátát. Készíthetsz kókusz-golyót, vagy pudingot, vagy valami hasonlót is előző napokban. Akkor azon az estén, amikorra a párodat várod, csak a terítés, és saját magad rendbetétele a napi robod után, az marad.
2012. dec. 12. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Lefőzhetsz egy adag töltött káposztát is, és akkor csak melegíteni kell.


Ha valami pörköltet készítel, (csirke, marha, akármi) és frissen már csak a nokedlit főzöd mellé, akkor az is gyorsan kész.

2012. dec. 12. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Felkockázól csirkét nagyon vékonyra amit kevés olajos pácba elraksz pénteken. Szombaton serpenyőben kevés olajon nagykockákra vágott hagymát párolsz. Rádobod a csirkecsíkokat. Tuningolhatod még cukkínive és gombával.

Miközben a "ragu párolódik" előkészítesz kuszkuszt. Fogsz egy edényt amibe a 3-3,5 dl vizet felforralsz. Fűszerezed beledobsz egy evőkanál vajat, majd lekapcsolva a tűzhelyet beledobsz 1,5-2 dl kuszkuszt és fedő alatt hagyod, hogy megpuhúljon (4-5 perc). Mikor kész a ragu, rádobod a kuszkuszt és kicsit 1-2 percig tovább pirítod.

Tálaláskor leszoktam önteni joghurttal.

Pont tegnap csináltam kb 15 perc az elkészítési ideje és mi nagyon szeretjük.

2012. dec. 12. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Bocs, hogy kérdezek, az utolsó recept nagyon tetszik, én is megcsinálnám. Hol tudok kuszkuszt vásárolni? Köszi!!
2012. dec. 12. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!