Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudtok jó lebbencsleves...

Tudtok jó lebbencsleves receptet? Találtam de valamp beváltat szeretnék,

Figyelt kérdés
a szalonna már sül.
2013. jan. 6. 12:29
 1/6 anonim válasza:
Hú,de rég ettem,még mikor az alföldön laktunk,anyám sűrűn készített.Sajnos nem tudok receptet,de kíváncsian várom,hogy hogyan kell csinálni,én is meg próbálkoznék majd vele.
2013. jan. 6. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

ez alapján próbálkozom

[link]

én is nagyon szeretem

de azért valaki hátha ír egy jó receptet

2013. jan. 6. 12:53
 3/6 anonim ***** válasza:
Mi is igy készitjük, mint a belinkelt receptben.
2013. jan. 6. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha pirított tészta, vagy pirított tarhonya levest készítel, akkor már csak a tészta fajtája más, amikor lebbencs-tésztát használsz.

Én is alföldi vagyok, mi is így készítjük a pirított tészta (=lebbencs) levest, csak azzal a különbséggel, hogy mi mindig fehér zsírt használtunk, füstölt szalonnát nem sütöttük elő, és nem raktuk bele.


Ha nem pirított tészta (=lebbencs), csak síma, akkor:

kevés zsíron kicsi apróra vágott hagymát dinsztelt, beleforgatod a karikár szelt répát-gyökeret, és 1-2 szem krumplit, törtpaprika rá, és felengeded. Só, kevéske köménymag bele, amikor félig megfőttek, akkor raktuk bele a lebbencs-tésztát (vagy amilyet akarsz).

2013. jan. 6. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 doboszoli ***** válasza:

Bár már elkéstem, de nálam:

Húsos füstölt szalonna kisüt, félretesz.

Zsírjában a lebbencset aranybarnára pirítom, félreteszem.

Kínosan finomra vágott hagymát dinsztelek, kétszer visszafőzöm.

Némi zöldséget dinsztelek a hagymás zsíron, majd p.paprika, bors,kömény kerül bele, felöntöm.

Vissza a szalonna, a lebbencs, és karikára vágott jó minőségű (igen, kapni)főzőkolbász.(lecsókolbász)

Tálalás előtt friss petrezselyemmel meghintem, és az éhezők elé adom.

2013. jan. 6. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm,legközelebbre is jó lesz a recept
2013. jan. 6. 22:14

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!