Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell készíteni panírozo...

Hogyan kell készíteni panírozott sült hagymakarikát?

Figyelt kérdés
2008. jún. 1. 09:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Rántott hagymakarikák


Hozzávalók:

70 dkg nagy vöröshagymafej,

2 tojás,

10 dkg liszt,

10 dkg zsemlemorzsa,

olaj, só, törött bors


A mártáshoz:

2 dl majonéz,

1 dl tejföl,

1 kis fej vöröshagyma,

1 csokor petrezselyemzöld.


Elkészítése:

A vöröshagymákat meghámozzuk, és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A tojásokat felverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A hagymakarikákat először lisztbe mártjuk, majd az ízesített tojásban megforgatjuk, végül a zsemlemorzsába hempergetjük. Bő, forró olajban szép pirosra megsütjük mindkét oldalát. Amíg a hagyma sül, a majonézt a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a megtisztított és fokhagymaprésen átnyomott vöröshagymát, valamint kevés sót és törött borsot. Tálaláskor ki-ki belemártogatja hagymakarikáját a sűrű mártásba. Gyors és olcsó sörkorcsolya. Pirított kenyérszeletekkel vacsorára is alkalmas.

2008. jún. 1. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Rántott hagymakarikák

4-5 nagy fej hagyma, liszt, tojás zsemlemorzsa és olaj a kisütéshez.

A hagymákat 7-8 mm castag szeletekre vágom és karikákra szedem. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban mindkét oldalát szép aranysárgára sütöm. Rizzsel és tartárral tálalom.

2008. jún. 1. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
2-3 db hagymát kb 2cm-esre felszeleteltem,megsóztam. 2 tojást(só) és tönkölylisztet sűrűre összekevertem.Belemártottam a hagymakarikákat és forró olajban kisütöttem.
2008. jún. 1. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

fél cm vékony hagymaszeletek

Tejbe mártani, aztán lisztbe majd zsemlemorzsába.Majd újra a tejbe, lisztbe, morzsába, újra a tejbe, megint lisztbe, megint morzsába. Egész addig amig szép vastag tésztája nem lesz.

Aztán olajat és szép pirosra kisütni.

2008. jún. 1. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm:)

szerintem az összeset kipróbálom:)

2008. jún. 1. 10:44
 6/9 anonim ***** válasza:
30%
A gyorséttermi hagymakarikát nem szimpla hagymából kreálják, hanem kifejezetten sütnivalóból. Nagyobb áruházakban szoktam látni.
2008. jún. 1. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 tade ***** válasza:
100%
SZia! Itt nalunk Olaszorszagban csak siman egy picitt megsozzak, megborsozzak, belehempergetik lisztbe, es mehet az olajba! (Igy sokkal, könnyebbnek erzed, es nem teleit el annyira, mintha rendesen paniroztad volna).
2008. jún. 3. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:

Az igazi, mekis változat:

[link]

2011. máj. 3. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 Bogoj ***** válasza:

liszt, tojás, só, bors, sütőpor, tej összekeverve, nem túl sűrűre, de nem is hígra,

hagymát 4-5 mm-es karikákra vágva, szétbontva megforgatni benne, zsemlemorzsában is forgatni,

és mehet a forró olajba.


tartármártás: majonéz, tejföl, mustár, só, őrölt bors, porcukor kikeverve

2012. márc. 20. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!