Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit hasznalhatnek gesztenyepur...

Mit hasznalhatnek gesztenyepure helyett?

Figyelt kérdés

El szretnem kesziteni a kovetkezo sutit de nincs otletem, hogy mit tudnek hasznalni gesztenyepure helyett. Sajnos ahol elunk nem tudok venni. Van valakinek valami ottlete?


BOSZORKÁNY MÁGLYA


Hozzávalók:

- 16 db babapiskóta

- 3 dl tej

... - ízlés szerint vanília cukor és porcukor

- 25 dkg gesztenye massza

- cukrozott tejszínhab

- 1 tábla étcsokoládé


Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd gesztenye masszát reszelünk rájuk. A csokit megolvasztjuk és elfelezzük. Az egyik felét hígítjuk egy kis tejjel, úgy hogy öntetsűrűségű legyen. Ezzel a csokiöntettel meglocsoljuk a gesztenyés réteget. Majd cukros tejszínhabot kenünk rá. A tetejét elsimítjuk és a maradék olvasztott csokival díszítjük!


2013. márc. 8. 11:09
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem sem ízben, sem állagában nem fogsz találni olyan anyagot, amivel a gesztenyét helyettesítheted.


Próbáld meg, hogy darált háztartási kekszet áztatsz be rumaroma/kávé/meggybefőtt leve, valamelyikével, majd kavard össze baracklekvárral + őrölt dióval, talán ad egy olyan masszát, amely ízben, állagában, eléggé jó ahhoz, hogy aki eszi, ne hiányolja a gesztenyét.

2013. márc. 8. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Tulajdonképpen bármit, amit akarsz -puding, mascarpone, főzött krém- mivel a gesztenyemassza adna a lényeget, nélküle a süt időnek semmi koze nem kész az eredeti recepthez
2013. márc. 8. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
69%
Abrakadabra babragadahabra. Értetted?
2013. márc. 8. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
57%

Megdöbbentő lehet, de a gesztenyét tudod helyettesíteni babbal :-) nézd csak:

[link]


A TV Paprikán egyébként már sok hasonlóan elkészített süti elkészítését láttam. Nyilván nem lesz teljesen olyan, de végülis helyettesíthető.

2013. márc. 8. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
72%

Régen használták nagyanyáim is a nagyszemű tarkababot.nagyon puhára főzték, átpasszírozták, és sütőrummal, vagy runaromával ízesítették.

Olvastam, hogy a cukrásatokban is hozzáadott anyagként a gesztenyéhez nem volt ritka a tarkabab.

az íze megszólalásig hasonlít a gesztenyéhez.

aztán van egy receptem, amibe főtt diókrém kell, abba is rumaroma, de mindem kollegám azt hitte gesztenyés-habos sütit esznek.

2013. márc. 8. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom a valaszokat. Annyra nem gond ha nem lesz gesztenyes ize csak ottletem sem volt mit thetnek bele de a mascarpone nem hangzik rosszul. :)
2013. márc. 8. 15:56
 7/7 anonim ***** válasza:
pontosan, babbal helyettesítették
2013. máj. 11. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!