Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pulyka alsócomb receptek?

Pulyka alsócomb receptek?

Figyelt kérdés

Kaptam két pulyka alsócombot és nem tudom mit csináljak belöle. Sült húst nem akarok (mert most volt többszös is sült), meg szeretnék valami különlegesebbet késziteni belöle.


Aki ismer kipróbált recepteket, ossza meg velem, legyen szives.

NEM google-ra vagyok kiváncsi, ott annyi van, hogy nem tudom áttekinteni, és kimondottan olyat szeretnék, amit már valaki jónak talált.


A válaszokat elöre is köszönöm.


2013. márc. 12. 15:47
 1/5 anonim ***** válasza:
2013. márc. 12. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
ma 15:50-ös: ezek közül melyik recept(ek) az(ok), amelyeket kipróbáltál? Mert kimondottan olyanokat keresek.
2013. márc. 12. 17:05
 3/5 anonim ***** válasza:
A pulyka combot felcsikozom . A4-5 fej vöröshagymát fél cikkekre vágom ,üvegesre piritom majd apróra vágott fokhagymát adok hozzá ezt is puhára piritom . ráteszem a fel csíkozott pulyka húst kicsit megpiritom a húst : Majd fedő alatt hagyom ,hogy saját levében puhára párolodjon ha potolni kell a vízet akkor öntök alá kevés vízet :só bors és amikor kész akkor 2dl tejszínt teszek hozzá beforralom : Rizs illik mellé.Ha van gombád otthon azt még amikor a hagymát piritod ráteheted .
2013. márc. 12. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Én egy kicsit előfőzöm, úgy könnyebb kicsontozni, és ki lehet húzni belőle ( én fogóval teszem ) a fogpiszkáló méretű porcos inakat.

ezután felkockázom és dinsztelt hagymán én is egy tokányt készítek belőle. só, bors, majoranna, esetleg fokhagyma is. amikor majdnem kész, hozzáteszek gombát vagy zöldborsót, együtt még összepárolom, míg teljesen puha nem lesz. ekkor leszórom kevés liszttel (2-3 közepes fakanalnyi ) és átpirítom egy kicsit vele. felöntöm hidegvízzel, de csak annyival, hogy a liszttel szószos állagú legyen. utána teszek bele főzőtejszínt vagy tejfölt, mikor mit. van, amikor mustárral, kis cukorral is ízesítem, ekkor egy pikáns ízvilágú lesz.

Tésztával vagy rizzsel szoktam köríteni.

De volt, amikor tárkonyos pulyaragulevest főztem belőle.

az előkészítése ua. csak sok zöldséggel, hosszúlével és megfelelő ízesítéssel.(főzőtejszín, citromlé, tárkony )

2013. márc. 12. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
A 3. és 4. válaszolónak köszönöm a hasznos választ!
2013. márc. 13. 07:54

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!