Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki tud segíteni? Aki tud, írjon.

Ki tud segíteni? Aki tud, írjon.

Figyelt kérdés

Vetem borjúmájat,mivel változatosságot akartam,ne mindig csirke,vagy pulyka,esetleg sertés legyen...Nos,az lenne a kérdésem,hogy el lehet-e készíteni finoman rántott májként?Ha igen,hogyan?Vagy tudtok jobb receptet,kifejezetten borjúmájból?


+1 kérdés:Hogyan kell finom milánói makarónit készíteni,ha nem tasakosból szeretném?


2009. szept. 15. 11:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

milánói


Hozzávalók:

1/2 csomag szójagranulátum, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg gomba, 1 nagyobb doboz paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 1/2 dl olaj, só, oregánó, kevés cukor vagy méz, teljes kiőrlésű lisztből készült vagy durum makaróni (esetleg spagetti), 10 dkg reszelt sajt a tetejére


Elkészítés:

Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, és kifőzzük benne a tésztát a zacskón lévő utasítás szerint.

Az elkészült tésztát tálba szedjük és lazán összekeverjük az olaj felével. Amig a víz felforr, ill. a tészta fő, a mártáshoz valókat megtisztitjuk, majd az apró kockákra vágott vöröshagymát az olaj másik felén megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a zúzott fokhagymát, és sóval, oregánóval fűszerezve tovább pároljuk. Ha a vizét elfőtte, kissé lepirítjuk és hozzáadjuk a szójagranulátumot. Néhány percig együtt piritjuk, majd vízzel felengedjük és összeforraljuk a paradicsompürével. Ízesítjük sóval, oregánóval, kevés mézzel, és tálalásig melegen tartjuk. Reszelt sajttal meghintve fogyasztjuk

2009. szept. 15. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

májhoz :


Hozzávalók:

75 dkg borjúmáj

5 dkg liszt,

1 teáskanál chilipor,

só,

3 evőkanál olaj,

2 fej hagyma,

2 zöldpaprika,

3-4 paradicsom.


Elkészítés:

A májat vágjuk kis darabokra.

Keverjük össze a lisztet, a chiliport és a sót.

Keverjük bele a májat.

Forrósítsuk fel a olajat, pirítsuk barnára a májat.

Ezután vegyük ki, és a visszamaradt zsiradékban pároljuk meg a vékonyra szeletelt hagymát és paprikát.

Adjuk hozzá a hámozott és kis darabokra vágott paradicsomot, és tegyük vissza a májat.

25-30 perc alatt készre főzzük.

Párolt rizzsel kínáljuk.

2009. szept. 15. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
2009. szept. 15. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a borjúnáj nagyon finom kirántva, ugyanugy készitsd, mint a rendes rántott húst, csak felszeleteled, panirozod - és csak ha eszitek, akkor szabad megsózni, mert különben kemény lesz.
2009. szept. 15. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
A milánói szószába nem kell szója.Nem is egészséges a legújabb kutatások szerint.A tasakosban is az van.Pirts zsíron hagymát ( jobb,mint az olaj,és egészségesebb is)szórd meg 1-2 kanál liszttel,öntsd fel vízzel.Sózd,bors,majoranna,oregánót tegyél bele,forrald egy kicsit,ha sűrűsödik önts bele ketchupot.Addig forrald kevergetve,míg kellő sűrűségű lesz.
2009. szept. 16. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!