Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha házi csokit szeretnék...

Ha házi csokit szeretnék csinálni, a tejport nem helyettesíthetem tejjel?

Figyelt kérdés

2013. márc. 16. 13:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
Háááát. A tejpor szilárd, a tej folyékony. Szerinted?
2013. márc. 16. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
nem
2013. márc. 16. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
Hogyan keményedne meg a tejjel?
2013. márc. 16. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim válasza:
100%

Én már csináltam házi csokit, és én őszintén tejből csináltam. Az egész családnak ízlett. :))


De lehet hogy nem jól csináltam. :D Bár finom lett. :D

2013. márc. 16. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én receptem közelében sem volt tej vagy tejpor... Kókuszzsír, méz, kakaó volt az alapanyag. Ez még nem volt az igazi, de egy kis kókuszkrém (kókusztejnek írták, de sűrű volt nagyon) roppantul feldobta :)
2013. márc. 16. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim válasza:
én tejporral csináltam de nekem folyós lett. azt írták azért mert nem főztem eleget a cukrot és a vizet :S
2013. márc. 16. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:
Okés köszönöm:) Akkor muszáj beszereznem tejport :))
2013. márc. 16. 17:32
 8/13 TappancsMancs ***** válasza:

"én tejporral csináltam de nekem folyós lett. azt írták azért mert nem főztem eleget a cukrot és a vizet :S"


A tejportól nem lesz folyós, a tejpor az száraz és minél többet adagolunk bele annál inkább felveszi a folyadéktartalmát is.


Folyadékoktól (tej, víz) folyékony is lesz. Nyilván nem? :) Szóval ha sok folyadékot teszünk bele akkor folyós is lesz. Folyadékot csak annyit amitől csak éppen össze lehet gyúrni a megfelelő állagúra, de ne folyósítsa el.


A házi csokinál a folyékonyságát/lágyságát két dolog csinálja. Egyik a túl sok tej/víz másik a túl sok vaj. A vaj összetevő szobahőmérsékleten lágy állagú így a csokit is ilyenné teheti ha sok van benne, de kevésbé mint a folyadékok. Csak annyi vajat szabad beletenni amit jól felvesz a tejpor és kakaópor és cukor.


A táblás csokiban pl nem vaj van hanem kakaóvaj és attól lesz roppanós a csoki. A kakaóvaj színre kb mint a sima vaj, kakaóillatú és szobahőmérsékleten szilárd. Ezért a vajat is csak fokozatosan kell adagolni bele az éppen jó állagig.


Rákerestem a házi csoki receptekre és bár nem próbáltam de sok bennük a víz a cukorhoz és egyéb szárazanyag tartalomhoz képest. Én régen csináltam de nekem mindig teljesen száraz lett és omlós. Nem volt se vajas, se folyékony.

2013. márc. 18. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 TappancsMancs ***** válasza:
A tejpor azért finom benne mert sokkal több tejes anyagot lehet beletenni tejporként mint folyékony tejként.
2013. márc. 18. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 TappancsMancs ***** válasza:
A tejportól lesz tejcsoki. Azért a kókuszzsír is fini lehet.
2013. márc. 18. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!