Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gulyas levest akarok csinalni...

Gulyas levest akarok csinalni de marha husbol hogy kezdjek hoza? Eloszor a hust tegyem fel mint porkoltet?

Figyelt kérdés
2009. szept. 16. 17:27
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Én pont most főzöm a gulyást:-) először megcsinálom pörköltnek, majd amikor már puha a hús, akkor teszem bele a zöldséget, fűszerezem köménymaggal. Kicsit késöbb a felkockázott burgonyát, majd amikor már minden puha, beleszaggatom a nokedlit.
2009. szept. 16. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
koszi a gyors valaszt en is megyek kezdek hoza:) meddig fo kb a marha hus?hogy puha legyen?
2009. szept. 16. 17:40
 3/7 anonim ***** válasza:
A főzés ideje attól függ, hogy mennyire öreg a hús, de ha apróbb kockákra vágod, gyorsabban puhul, esetleg egy csipet szóda b b-t is tehetsz hozzá, hogy gyorsabb legyen. Munka után kicsit hosszú, ha megengedsz egy tanácsot, vagy akkor csinálok gulyáslevest, ha pürkölt maradékom van, vagy pedig főzök egy jó krumpli levest, és amikor kész, hozzáadok egy fél kilós marhagulyás konzervet. Igaz, hogy akkor a hús kicsit kevesebb, de az ize kitűnő. Jó étvágyat a vacsorához!
2009. szept. 16. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én így csinálom:Vöröshagymát zsíron megdinsztelek.( Azért zsíron,mert egészségesebb,mint az olaj,és a mesterszakácsok szerint a pirospaprika csak zsírban adja ki az ízét ).Ráteszem a pirospaprikát,és az apró kockára vágott húst.Sózom,bors,késhegynyi gyömbér,szerecsendió,kiskanálnyi köménymaggal fűszerezem.Annyi vizet öntök rá,amennyi éppen ellepi.Ha a hús már félig megfőtt ( kb.1 óra ),akkor felöntöm a szükséges mennyiségű vízzel,beleteszem a zöldségeket és a kockára vágott krumplit.Ha minden megfőtt csipetkét szaggatok bele.Tálaláskor,aki szereti tejfölt tesz rá.Ha s hús nehezen fő,tehetsz rá kevés szódabikarbónát.Meg kell utána kóstolni,mert elvesz a sósságából.
2009. szept. 16. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Apróra is vágtam a marhalábszárat, meg időben is elkezdtem főzni (kb 11 óra lehetett) és még mindig nem az igazi :-(
2009. szept. 16. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
en kulfoldon elek es meg itt csak du.fel 1 mult de mar a husom fo :)
2009. szept. 16. 18:37
 7/7 anonim ***** válasza:

Olvastam,h egy kis ecetet is lehet a főzőlébe tenni,és akkor hamarabb megpuhul a hús.De lehet a szódabikarbóna is ugyanezt a hatást teszi, még nem próbáltam ki,de azt tudom,hogy ezek nélkül,akár 3 órát is főzhetem a húst míg jó omlós nem lesz.

A kömyénymag viszont a gulyás lelke nálam,abból nem sajnálok bele:)

2009. szept. 17. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!